Yenişehir Belediyesi’nin öncülüğünde hayata geçirilen ve Türkiye’ye örnek gösterilen Ömer Faruk İlbilgen Beceri Temelli Eğitim Merkezi (BETEM), önemli bir başarıya daha imza attı. BETEM öğretmenleri tarafından hazırlanan “Minik Zihinler İçin Büyük Fikirler: SCAMPER ile Yaratıcılığı Keşfetmek” adlı atölye çalışması, 27-30 Ekim 2025 tarihlerinde Bursa’da düzenlenecek olan 9. Uluslararası Okul Öncesi Eğitim Kongresi'nde yer almaya hak kazandı.

Thumbnail Betem’de Yapılan Atölye Çalışması Uluslararası Kongreye Davet Aldı (2)

Bu yıl "Erken Çocuklukta Kayıp Parçaları Birleştirmek" temasıyla düzenlenecek kongre, Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Alanında öncü akademisyenlerin katılımıyla yapılacak organizasyonda, BETEM ekibi SCAMPER yöntemini uygulamalı olarak aktararak okul öncesi eğitimde yaratıcı düşünmenin önemine dikkat çekecek.

Kongreye Prof. Dr. Selçuk Şirin, Prof. Dr. Susanne Denham, Prof. Dr. Ziya Selçuk ve Prof. Dr. Sinan Canan gibi isimlerin de katılması bekleniyor. BETEM öğretmenleri ise uygulamalı atölyeleriyle katılımcılara örnek bir eğitim modeli sunacak.

Başkan Özyiğit’ten Destek ve Tebrik
Atölye çalışmasını yürüten öğretmenler, BETEM Kurucu Temsilcisi Raif Çakmak ve BETEM Müdürü Elsun Türe Bir ile birlikte Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’i ziyaret ederek kongre hakkında bilgi verdi. Ziyarette konuşan Başkan Özyiğit, 2019 yılında başlatılan ve Türkiye’de bir ilk olan Erken Çocukluk Gelişimi Projesi'nin ulusal ve uluslararası alanda büyük ilgi gördüğünü vurguladı. Özyiğit, "Çocuklarımızın potansiyelini erken yaşta keşfetmeyi ve onları özgür düşünen bireyler olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz. Öğretmenlerimizi yürekten kutluyorum," dedi.

Bilim Temelli ve Disiplinlerarası Eğitim
BETEM, Türkiye'de erken çocukluk gelişimine yönelik ilk beceri temelli eğitim merkezi olma özelliğini taşıyor. Merkezde uygulanan bilimsel ve disiplinlerarası eğitim yaklaşımı sayesinde çocuklar; sanat, bilim, doğa ve teknoloji temelli atölyelerle düşünme, problem çözme ve sosyal-duygusal gelişim alanlarında destekleniyor.

Muhabir: Ahmet Biracı