Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi bünyesinde yürütülen Dijital Köy Buluşmaları projesi, Barış Mahallesi’nde büyük bir coşkuyla devam etti. Proje kapsamında çocuklar, teknolojiye dair birçok farklı deneyim yaşadı. Robotik kodlama, ahşap işleme, 3D tasarım gibi çeşitli atölyelerde yer alan çocuklar, bilimsel projeleri eğlenerek öğrenme fırsatı buldu.

Thumbnail Mersi̇n Büyükşehi̇r’i̇n ‘Di̇ji̇tal Köy Buluşmalari’ Projesi̇ Geni̇şli̇yor (8)

Kadın ve Çocuk Bilim ve Teknoloji Atölyeleri tarafından düzenlenen etkinlikte, çocuklar ahşap figürlerden anahtarlık yaptı ve STEM çalışmaları ile yaratıcı düşünme becerilerini geliştirdi. Ayrıca, sanal gerçeklik gözlüğü deneyimi ile farklı bir dünyayı keşfeden çocuklar, yüz boyama gibi eğlenceli aktivitelerle de vakit geçirdi.

Etkinlikte yer alan Kadın ve Çocuk Bilim ve Teknoloji Atölyesi Sorumlusu Emre Aşkın, Barış Mahallesi’ne muhtar talebi üzerine geldiklerini belirterek, “Dijital Köy Buluşmaları kapsamında, 13 ilçemizdeki taleplere ulaşmaya çalışıyoruz. Çocuklara bilim ve teknolojiyi ulaştırarak onların geleceğine katkı sağlamak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz” dedi. Aşkın, Mezitli ve Tarsus’taki atölyelerde verilen eğitimlerin kırsal mahallelere de ulaştırıldığını ifade etti.

Thumbnail Mersi̇n Büyükşehi̇r’i̇n ‘Di̇ji̇tal Köy Buluşmalari’ Projesi̇ Geni̇şli̇yor (9)

Barış Mahallesi Muhtarı Metin İlkyaz ise, Büyükşehir Belediyesi’ne bu etkinliği mahallelerinde gerçekleştirdikleri için teşekkür ederek, “Bu zor süreçte çocuklarımıza ve ailelere güzel bir etkinlik sunuldu. Z kuşağı için ideal bir etkinlik oldu” dedi.

Dron tespit etti, jandarma yakaladı Dron tespit etti, jandarma yakaladı

Etkinliğe katılan aileler de çocuklarının bu tür etkinliklerden büyük keyif aldığını ve gelişimlerine katkı sağladığını belirtti. Anne Sevim Yumlu, “Çocuklarımız eğleniyor ve bilgi sahibi oluyorlar. Bu tür etkinliklerin daha sık düzenlenmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Çocuklar, etkinlik süresince hem eğlenip hem de öğrenirken, yeni teknolojilere dair farkındalık kazandılar. Elanur Kısa, “Bilime ilgim yoktu, ama şimdi daha çok sevmeye başladım” derken, Muhammet Can Ercan ise, “Sanal gerçeklik gözlüğünü kullandım, lunaparkta eğlendiğimden daha fazla burada eğlendim” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Dijital Köy Buluşmaları, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bilim ve teknolojiye yönelik çalışmalarının bir parçası olarak, çocukların geleceğine ışık tutmaya devam ediyor

Editör: Ahmet Biracı