Yarattığı istihdam ve ihracattaki payı nedeniyle Türkiye ekonomisinde önemli bir yeri bulunan mobilya sektörü, küreselleşmenin de etkisiyle büyümeye devam ediyor. Evliliklerin artması, pandemi sonrası sektördeki dijital dönüşüm ve buna bağlı olarak artan online alışveriş alışkanlığı, Türk mobilya sektörünün paydaşlarını iç pazarda da yeni hedefler belirlemeye yöneltti. Mobilya sektöründe 30 yılı geride bırakan Gündoğdu Mobilya da pandemi sürecinin neden olduğu sorunlara ve kur değişikliklerine rağmen büyüme stratejisini sürdürüyor.

Gündoğdu Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Okan Gündoğdu, MOBSAD verilerine göre, Türkiye’nin mobilya ihracatında yıla 325,5 milyon dolarlık rekorla başladığını, İstanbul İhracatçı Birlikleri'nin ilk 8 ay için 5,45 milyar dolarlık ihracat açıkladığını belirterek, büyüme trendinin yurt dışında olduğu gibi, iç pazarda da devam etmesini beklediklerini açıkladı.

2023te mağaza sayısı hedefimiz 250”

Kuruldukları tarihten bu yana sürdürdükleri uygun fiyat politikasını 2023 yılında da sürdürmeyi hedeflediklerini kaydeden Okan Gündoğdu, şunları söyledi: “Fabrika satış mağazalarımız aracılığıyla 30 yıldır tüketicileri uygun fiyatlı mobilyalarla buluşturuyoruz. COVID-19 pandemisi, döviz kurlarındaki artış gibi olumsuzluklara rağmen, Gündoğdu Mobilya olarak büyüme stratejimizi geliştirmeye devam ediyoruz. Şu an 130 olan mağaza sayımızı, önümüzdeki yılın sonunda 250’ye çıkarmayı hedefliyoruz. Mağaza sayımızı artırırken kaliteden ödün vermediğimiz ürünleri de uygun fiyatlarla tüketicilerle buluşturmaya gayret ediyoruz.”

Evlilikler arttı, mobilya sektörü yükselişte

Pandemi nedeniyle düşüşe geçen evliliklerin yeniden artmasının mobilya sektöründeki büyüme trendini yeniden hızlandırdığını belirten Gündoğdu Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Okan Gündoğdu, “Başta düğün paketleri olmak üzere genç odası takımı, mutfak masası takımı, oturma grupları gibi kategorilerdeki mobilyalarımızın üretimini, Avrupa Kalite Standartlarına uygun olarak yapıyoruz. Özellikle evlilik hazırlığı yapan çiftlerin, mobilyalarımıza uygun fiyat garantisiyle sahip olmaları önceliklerimiz arasında yer alıyor. Ürettiğimiz 100 bin adet düğün paketi de bunun somut bir göstergesi” dedi.

Uygun fiyat politikasına yönelik yeni projeler

Yakın zamanda Mersin, İzmir, Ankara ve Bilecik’te fabrika satış mağazaları açtıklarını ifade eden Okan Gündoğdu, "Hem ürün yelpazemizi hem de üretim hızımızı artıracak projelerimiz var. Tüketicilerimizin bize olan güveninden güç ve destek alarak uygun fiyat politikamızı sürdürerek yakın dönemde yeni projeleri de hayata geçirmek istiyoruz. Öte yandan ödeme seçeneklerinde sunduğumuz kolaylıklara bir yenisi daha ekledi. Elden 18 ay taksitle ödeme kolaylığının yanı sıra, Burgan Bank ile yaptığımız anlaşma sayesinde peşin fiyatına 3 ay ertelemeli ve +9 taksit fırsatı sunuyoruz. ING Bank ile devam eden benzer bir kampanya da tüketicilerden büyük ilgi görüyor” dedi.