Ermenistan'ın saldırıları sonucu 50 Azerbaycan askerinin şehit olduğu bildirildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, 12 Eylül gecesi ve 13 Eylül sabahı Ermeni silahlı kuvvetlerinin Azerbaycan-Ermenistan devlet sınırının Taşkasan, Kelbecer, Laçın ve Zengilan yönlerinde geniş çaplı bir saldırı gerçekleştirdiği bildirildi.

Büyük çaplı provokasyonun bastırılması sırasında Azerbaycan ordusundan 42, Devlet Sınır Teşkilatı'ndan 8 askeri olmak üzere 50 askerin şehit edildiğinin ifade edildiği açıklamada, ''Şehitlerin ailelerine ve yakınlarına derin taziyelerimizi iletiyor, yaralılara şifa diliyoruz. Şehidlerimizin kanının intikamı alınmadı.'' denildi.

Öte yandan, Milli Savunma Bakanlığı (MSB) taziye mesajı yayımladı.

Mesajda, şunlar kaydedildi:

''Azerbaycan-Ermenistan sınır hattında meydana gelen çatışmalarda şehit olan Azerbaycan ordusundaki kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, kardeş Azerbaycan halkına da başsağlığı ve sabır dileriz. Ermenistan, yıllardır süregelen provokatif ve saldırgan tutumunu tamamen terk etmeli ve kendisine uzatılan barış elini bir fırsat bilmelidir. Türkiye olarak her zaman öz kardeşlerimizin yanındayız ve daima da yanında olacağız.''

Hibya Haber Ajansı