Toplanan çöpler Yenişehir Belediyesinin Sıfır Atık Projesi kapsamında geri dönüşüme kazandırılırken, Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de çevre temizliğine katılan tüm gönüllülere teşekkür etti.

Yenişehir Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da Dünya Temizlik Günü’nde çevre temizliği etkinliği düzenledi. Gelincik Tepesi’nde düzenlenen etkinliğe sivil toplum kuruluşları ve okullardan çok sayıda gönüllü katıldı. Doğadan toplanan çöpler tiplerine göre ayrıştırıldı ve geri dönüşüme kazandırıldı. Etkinliğe katılan gönüllüler hem temizlik yaptı hem de farkındalık yarattı. Ayrıca en çok çöp toplayan üç kişiye Gelincik Tepesi’nde yamaç paraşütü uçuşu da hediye edildi.

Hacı Kardaş, “Temizlik aslında erken yaşlarda kazanılması gereken bir alışkanlık.”

Çevre temizliğine gönüllü olarak katılan Uluslararası Genç Liderler ve Girişimciler Derneği Mersin Temsilcisi Hacı Kardaş, “Yenişehir Belediyesi desteğiyle bugün birlikte temizlik yapmak için toplandık. Temizlik aslında erken yaşlarda kazanılması gereken bir alışkanlık. Bu tarz etkinliklerin yapılması, farkındalık oluşması önemli ama bunun temelde eğitimle olması lazım. Temelli bir değişim sağlamayız ama burada çöp temizliği yapan biri yere çok atmama farkındalığı da kazanacak. O yüzden bu etkinlikler de önemli.” dedi.

10 yaşındaki Kadir Kara, “Doğaya zarar vermesinler bir de doğaya ağaç diksinler”

En küçük gönüllülerden 10 yaşındaki Kadir Kara ise “Bugün doğadaki çöpleri topladık. Buradaki çöpler de bizim, bu etkinliği çok sevdim. Biz sürü çöp atmışlar, bir sürü şişe atmışlar, poşetler gördüm. Çöpleri, poşetleri çöpe atsınlar. Doğaya zarar vermesinler bir de doğaya ağaç diksinler.” diye konuştu.

Emine Güven “Güzel bir etkinlik oldu, yorulduk ama değdi”

Farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını dile getiren Emine Güven “Çavuşlu İlkokulu olarak geldik, dün okulumuzu temizledik, bugün de buradayız. Bu konuda duyarlı çocuklar yetiştirmek istiyoruz. Güzel bir etkinlik oldu, yorulduk ama değdi. Çok kirletiyoruz. Daha temiz ve daha güzel bir dünyayı çocuklarımıza bırakmaya ve farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Hem kendinize hem de çevreye fayda sağlamış oluyorsunuz”

Ayşe Öz ise “Biz Toplum Gönüllüleri olarak farkındalık yaratmak için geldik. Bunun hissi farklı, hem kendinize hem de çevreye fayda sağlamış oluyorsunuz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.