Adana Büyükşehir Belediyesi’nde 24 Eylül’de düzenlenecek 6’ncı İsmet Atlı Karakucak Güreşleri etkinliği kapsamında basın toplantısı düzenlendi.

Adana Büyükşehir Belediyesi, Kozan Kaymakamlığı, Kozan Belediyesi, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu, Adana Valiliği Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Türk Güreş Vakfı Adana Şube Müdürlüğü’nce düzenlenen organizasyonla ilgili bilgiler paylaşıldı.

Toplantıya Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Türk Güreş Vakfı Adana Şube Başkanı Mustafa Dönmez Gençlik Spor İl Müdürlüğü Sportif Organizasyonlar Şube Müdürü Caner Taymış, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Türkiye Spor Yazarları Derneği Adana Şube Başkanı Kerim Hoşfikirer ve Büyükşehir bürokratları katıldı.

“İsmet Atlı, Dünya’ya “Türk gibi kuvvetli” dedirten sporcumuz”

Adanalı İsmet Atlı’nın Türk sporu için çok önemli bir isim olduğunu belirten Başkan Karalar, “İsmet Atlı gibi üst seviyede uluslararası başarılara imza atan güreşçilerimiz yurt dışında şanlı bayrağımızı dalgalandıran, ‘Türk gibi kuvvetli’ dedirten sporcularımızdır. Ata sporumuz güreşe ilgiyi artırmak için çalışıyoruz.” ifadesinde bulundu.

Başkan Karalar, bu yıl düzenlenecek etkinlikte 270 bin lira ödül dağıtılacağını belirterek, “Geçen yıl 588 sporcunun mücadele ettiği güreşlere bu yıl bin civarında sporcu iştirak edecek. Güreş sporu adına bu denli katılımın olması çok sevindirici bir gelişmedir.” diye konuştu.

Türk Güreş Vakfı Adana Şube Başkanı Mustafa Dönmez, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a, ata sporu güreşe katkılarından dolayı plaket verdi.

Hibya Haber Ajansı