DEVA Partisi Gaziantep, Gebze ve Yozgat’ın ardından dördüncü mitingini Siirt’te yaptı. Babacan, “Ülkeyi 90’lara döndürmeye çalışanların karşısında dimdik dururuz. Bizim için asıl mesele devleti hukuka döndürmektir. Vesayet kalıntılarının hesaplarını boşa düşüreceğiz” şeklinde konuştu.

Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Tek imzayla aklınıza geleni yapabiliyorsunuz. Madem keramet imzada, bir imza atın da şu enflasyonu düşürüverin." dedi.

Ülkeyi 90’lara döndürmeye çalışanların karşısında dimdik duracaklarını ifade eden Babacan, "Türkiye, DEVA’sına kavuşacak. Bu hasret bitecek. Seçimin ertesi günü gazetelerde Beştepe’ye veda, Türkiye’ye DEVA yazacak. Her yerde DEVA sandıkları patlatacak. DEVA Partisi’nin damlaları sel olacak. O sel bütün barajları yıkacak.

‘Kimsenin 1990’ları yaşatmasına izin vermeyiz’

“Çetelerle, mafyayla, karanlık isimlerle vatandaşın üzerine korku salanların karşısına dimdik duracağız. Çete, mafya ne demek? 1990’ların Türkiye’si demek. 90’lar demek, faili meçhuller demek. Biz hiç kimsenin bu ülkeye yeniden 1990’ları yaşatmasına izin vermeyiz.”

‘Musa Anter’i bir kere daha vurdular’

“Geçen hafta Musa Anter davası vardı. Zamanaşımı nedeniyle davayı düşürdüler. Bir kere daha vurdular Musa Anter’i. Anter davası da ‘cezasızlık zulmüne’ kurban gitti. Tıpkı JİTEM davalarında olduğu gibi, tıpkı Roboski’de olduğu gibi, tıpkı Şenyaşar davasında olduğu gibi.”

‘Asıl mesele devleti çetelerden temizlemektir’

“Ülkeyi 90’lara döndürmeye çalışanların karşısında dimdik dururuz. Bizim için asıl mesele; devleti hukuka döndürmektir. Türkiye’yi özgürleştirmektir. Devleti çetelerden temizlemektir. Kamu kaynaklarının yandaşlara peşkeş çekilmesini önlemektir. Milletin kaynaklarını millet için harcamaktır. Torpili, kayırmacılığı, yolsuzluğu yok etmektir. Memleketin sorunlarını çözmektir. Asıl mesele; 783 bin kilometrekare vatan topraklarında özgürlüğün, zenginliğin ve adaletin türküsünü hep bir ağızdan söylemektir.” ifadelerine yer verdi.

Babacan, devleti milletin hizmetkarı yapacaklarının altını çizdi. Ali Babacan sözlerine şöyle devam etti:

“Özgür ve zengin bir Türkiye için bu yola çıktık. Her bir vatandaşımızın elin Avrupalısının yaşadığı standartlarda yaşaması için çıktık. Hedefimiz budur. İktidarı değiştirdiğimizde ve DEVA Partisi’ni Meclis’te en güçlü şekilde temsil ettiğimizde hedeflerimize doğru dev bir adım atacağız. Vesayet kalıntılarının hesaplarını boşa düşüreceğiz.

‘Ekonomik krizi çözeceğiz’

“Ekonomik krizi çözeceğiz. 6 ayda bu kriz iklimini ortadan kaldıracağız. Enflasyonu da en geç 2. yılın sonunda tek haneye düşüreceğiz. Ben bu ülkede iki büyük ekonomik krizi çözen ekibin başında oldum. 2001-2002 ve 2008-2009 krizi. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Eğer iki büyük krizi çözen başka bir kadro varsa, buyursunlar çözsünler.”

‘Bir imza atın da şu enflasyonu düşürüverin’

“Siirt’e geldiğinde Sayın Erdoğan benim için ‘Yahu sen ne yaptın? İmzayı ben attım’ diyor. Kendisine sesleniyorum. 4 yıldır bu ülkeyi tek imzayla yöneten siz değil misiniz? Tam yetkili sizsiniz. Tek imzayla aklınıza gelen her şeyi yapabiliyorsunuz. Madem keramet imzada, şöyle bir imza atın da şu enflasyonu düşürüverin. Fiyakalı bir imza atın da hayat pahalılığını bitiriverin. Ağzıyla kuş tutsa yapamaz. Çünkü bilmiyor. Bilmediğinin de farkında değil. Bilenlerle de çalışmıyor.”

Milletin cebindeki her 200 liralık kağıt paradan tam 112 doları kim aldı? diyen Babacan, sözlerine şunları ekledi:

“200 lira, bastığımızda 123 dolar ediyordu. Bugün 11 dolar ediyor. Aradaki fark 112 dolar. Soruyorum: Milletin cebindeki her 200 liralık kâğıt paradan tam 112 doları kim aldı? Şu fakirleşmeye bakın. Paramızın erime hızına bakın. Yazıklar olsun. Bu millet sabahtan akşama kadar boşu boşuna mı çalışıyor? Alın teriyle, bilek gücüyle kazandığı ekmek parası eriyip gitsin diye mi çalışıyor?”

‘İhtiyaç ile gelir arasındaki farkı ödeyeceğiz’

“Sosyal yardımları ihtiyacı olan bütün vatandaşlarımıza ulaştıracağız. İhtiyaç sahiplerine asgari gelir desteği sağlayacağız. Diyelim ki bir vatandaşımızın hanesine giren toplam gelir, o hanenin ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Diyelim ki 5 kişilik aile. İhtiyacını hesap ettik. Aileye girmesi gereken asgari gelir nedir? Hesaplayacağız. O ailenin eline ne kadar para geçiyor? Öğreneceğiz. Aradaki farkı devlet olarak biz ödeyeceğiz.”


Hibya Haber Ajansı