CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin küresel servetten aldığı payın 2007-2013 arasındaki yükselişinin durduğunu söyleyen Öztrak, “Özellikle tek adamlık hevesinin arttığı 2017’den itibaren düşüş hızlandı.” dedi.

Öztrak, Türkiye’de en zengin yüzde 1’lik kesimin ülkedeki toplam servetin yüzde 41’ine sahip olduğu iddialarında bulunarak, “Türkiye servet dağılımının en adaletsiz olduğu üçüncü ülke. Bizden daha kötü olanlar; oligark ekonomisi Rusya ve teneke mahallelerin olduğu Güney Afrika.” ifadesini kullandı.

Küresel servetten Türkiye’nin aldığı payın 20 yıl önceki seviyesine düştüğüne dikkat çeken Öztrak, “Az gitmiş uz gitmiş 2002’nin gerisine gitmişiz.” dedi.

Öztrak, AK Parti ile ilgili, “Adında ‘adalet’ kelimesi olan bir partinin 20 yılda ülkedeki her türlü adalete darbe vurdu. Ama artık az kaldı. Biz kazanacağız, milletimiz kazanacak. Biz kazanacağız, 85 milyon kazanacak.” değerlendirmesinde bulundu.

Credit Suisse’nin son yayınladığı Küresel Servet Raporu’ndaki verilere dikkat çeken Öztrak, “Türkiye yoksullaşıp küresel servetten aldığı pay azalmakla kalmıyor; aynı zamanda Türkiye içindeki servet dağılımının da son derece adaletsiz olduğu göze çarpıyor.” dedi.

Hibya Haber Ajansı