İstanbul Büyükşehir Belediyes,(İBB) ekim ayı itibarıyla, resmi tatil ve bayramlarda ücretsiz ulaşım hakkından yalnızca kişiselleştirilmiş İstanbulkart kullanıcılarının faydalanabileceğini duyurdu.

İBB tarafından yapılan açıklamada İstanbulkart uygulamasının kişiye özel hale geldiği ve anonim kart kullanımının 31 Aralık’ta sonlanacağı belirtildi.

Konuyla ilgili bilgi veren BELBİM A.Ş. Genel Müdürü Nihat Narin, “İstanbulkart artık bir kredi kartı gibi marketlerde alışveriş yapılabilen bir yaşam kartı oldu. Bu durum İstanbulkart’a yüklenen bakiye miktarını artırdı. İstanbulkart’a yüklenen bu yüksek bakiyeleri koruma altına almamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

İstanbulkart’ın mobil uygulamasına giriş yapılarak kart tanımı yapılabileceği ve 153’ü arayarak kart kişiselleştirmesinin yapılabileceği belirtildi.

İstanbulkart’ın kişiselleştirilmesinin faydaları ise şöyle sıralandı:

“ 29 Ekim itibariyle özel günlerde sunulan ücretsiz geçiş hakkından yalnızca kişiselleştirilmiş kart sahipleri faydalanabilecek. 18 Temmuz 2022 tarihinden sonra satın alınan kartlar kişiselleştirildiğinde ilk geçiş ödemesinden sonra 7,67 lira iade ediliyor.

1 Eylül’de başlayan kampanya ile daha önce market alışverişini İstanbulkart ile yapmamış olan kullanıcılara 150 liralık market alışverişlerinin 30 lirası iade ediliyor. Starbucks Mobil hesabına İstanbulkart’ı ile 50 lira yükleyen kullanıcılara 10 lira nakit iadesi yapılıyor. Beltur’da kendisine özel İstanbulkart’ı ile ödeme yapan kullanıcıların ödeme yaptıkları tutarın yüzde 10’u iade ediliyor.”

Hibya Haber Ajansı