Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Gazikültür A.Ş. tarafından Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin 815’inci doğum yılı dolayısıyla “Mevlevi Mukabelesi” yapıldı.

Gaziantep Mevlevihanesi’nde düzenlenen programa; Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve vatandaşlar katıldı.

Mevlevi Mukabelesinde konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep’in Konya ve Halep arasında önemli bir kavşak olduğunu belirterek, “Hz. Mevlana’nın öğretileriyle kalbimizin ve bedenimizin şifa bulmasını sağlamak mekanlarla oluyor. O yüzden üzerimizde çok büyük bir emanet var.” ifadelerinde bulundu.

Başkan Şahin, tarih ve emanetin korunması gerektiğini vurgulayarak, “Cumhurbaşkanımız liderliğinde bütün etrafımızdaki ateş çemberinden etkilenmeden bu tür değerli mekanlarımızı ayakta tutmamız gerekiyor. Biz gastronomi, sanayi, kültür şehri olmamızın yanı sıra hepsinden önemlisi medeniyet şehriyiz. Medeniyet şehrinin kodlarını, canlı tutarak geleceğe aktarmamız gerekiyor.” diye konuştu.

Programda, vefat eden İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu'nun Kurucu Genel Müdürü Ömer Tuğrul İnançer için mevlit okunuldu.

Hibya Haber Ajansı