CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, “Hep Birlikte” projesi kapsamında ataması yapılmayan sağlıkçılarla gerçekleştirdiği toplantıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sağlıkçıların hayal kırıklığına uğramalarına izin veremeyeceklerini belirten Gökçen, “Müjde vermekte mahir ancak uygulamaya gelince fos çıkmakta üstüne olmayan AK Parti, artık sözünü tut." ifadesini kullandı.

Gökçen, ataması yapılmayan sağlıkçılarla düzenli olarak görüştüklerine değinerek, Sağlıkçıların atamalarının yapılmaması konusu Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündeminde. Pandemi boyunca bizler için hayatını riske atan sağlık meslek gruplarına, pandemiden sonra insan sağlığına gerek kalmamış gibi davranılıyor.” dedi.

Sağlıkçıların kamuoyu önünde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan atama sözü aldıklarına dikkat çeken Gökçen, “2 yıldır işsizlik ve belirsizlik, hayat pahalılığı ile birleşince moral çöküntüsüne yol açtı.” şeklinde konuştu.

Gökçen, gerçekleştirdiği toplantıda gençlerin “Devletin en üst kademelerinden sözlerle bizi oyaladılar, kandırdılar. Biz bu kandırılmışlığı bize ve ailemize yaşatanları da, bize destek olanları da unutmayız. Madem atama yapmayacaksınız, bu kadar bölümü neden açtınız? Puanlarımızı yakmayın, sözünüzü tutun.” ifadelerine yer verdi.

Gençlerin KPSS puanlarının yanmasına neredeyse 1 hafta kaldığını belirten Gökçen, “Defalarca söz veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aileleriyle birlikte yüz binlerce kişinin hayalleriyle oynuyor ve hala bir atama yapmıyor. Bu sözü de daha önce yaptığın gibi sağlık atamalarının içine işçi ve koruma personelini de dahil ederek yüz binlerce atama yapıyormuş gibi göstererek tutma. Şeffaf ol, adil ol, dürüst ol. Sağlık gibi mühim bir konuda bir kez olsun vatandaşın yanında ol.” dedi.

Hibya Haber Ajansı