CHP Genel Başkan Yardımcıları Muharrem Erkek ve Seyit Torun, düzenledikleri basın toplantısında Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bazı çalışanlarına yönelik başlatılan soruşturma süreci hakkında açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Mersin’de terör örgütlerinin gerçekleştirdiği saldırı sonrasında Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan operasyon ile 14 çalışanın gözaltına alındığını belirterek, “Saray iktidarı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yargıyı silah olarak kullanıp bu terör eylemi ile Mersin Büyükşehir Belediyemizi ilişkilendirmek istedi. Ama her zaman olduğu gibi başaramadı. Hepsi serbest bırakıldı.” ifadelerini kullandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik itibar suikastı yapılamaya çalışıldığını iddia eden Erkek, “Dosyayı inceledik, dosya bomboş. Mersin Büyükşehir Belediyemiz 11 bin çalışanı ile çok başarılı işlere imza atıyor, asıl rahatsızlıkları bu. Daire başkanı tutuklandı o da gizli tanık ifadesiyle, hiçbir delil bulamadılar. Yine bir gizli tanık ayarlamışlar maalesef gizli tanık beyanıyla bir insanı tutukladı.” diye konuştu.

Erkek, gözaltına alınan işçilerden birinin şehit çocuğu olduğuna dikkati çekerek, “Bir şehidimizin oğlunu da PKK terör örgütüyle ilişkilendirmeye kalktılar. Bu kadar acz içinde bir iktidarla maalesef karşı karşıyayız. Bu insanların adli sicil kayıtları temiz, siz kumpas mı kuruyorsunuz insanlara, belediyelere? Hiç unutulmasın ki tüm kumpas soruşturmaları, davaları bir gün gelir çöker. Bu da en başında çöktü.” dedi.

“Üzücü olan, İçişleri Bakanı’nın ve iktidarın yargıyı silah olarak kullanıp itibar suikastları yapması.” diyen Erkek, sözlerine şöyle devam etti:

“Sayın Süleyman Soylu'ya buradan seslenmek istiyoruz, bu boş işlerden vazgeçin. İstanbul Büyükşehir Belediyesinde de 557 terörist vardı ne oldu, nerde bu teröristler? Süleyman Soylu açıklamalar yapıyor, 'bu terör eylemini gerçekleştirenler paramotorla 13-14 saat uçmuşlar'. Dağları aşmışlar, sınırları aşmışlar. Fotoroman Süleyman yine yazıyor. Süleyman Soylu'ya buradan seslenmek istiyoruz,  senin istihbaratla, senin Milli Savunma Bakanlığı ile bir kavgan varsa bunu CHP üzerinden yapamazsın, buna asla müsaade etmeyiz.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, kumpasla karşı karşıya olduklarını iddia ederek, “Bu kumpası kuranlar, ülkeyi yönetenler. Seçim öncesi çok kirli propaganda yaptılar. Terörle bizi ilişkilendirmek için her türlü iftirayı ortaya koydular, bu iftiralar gerçekleşmeyince kendilerinin görev alanında olan olayı açıklayamayınca da belediyelerimize yüklenmeye çalışıyorlar. Bu kumpaslarınız bize işlemez, bunu bilin.” ifadelerini kullandı.

Belediyelerin vatandaşların sorunlarını çözme gayretinde olduklarının altını çizen Torun, “Geçmişte de yaptınız bugün de yapıyorsunuz yarın da yapabilirsiniz. Hiç mesele değil. Ne yaparsanız yapın onları engelleyemezsiniz. Attığınız çamur da onlara bulaşmaz. Mersin'de bir garabetle karşı karşıyayız.” dedi.

Torun, bu tür olayların Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne yakışmadığını söyleyerek,  “Kendi basiretsizliğini aklınız sıra belediyelerimizle ilişkilendirerek kendinizi aklamaya çalışıyorsunuz. Hani ayakkabı numarasına kadar biliyordunuz? Hani kuş uçsa haberiniz vardı? Paramotorla geldi diyorsunuz. Bu İçişleri Bakanı suçlunun peşinde değil, tek derdi acaba ben bu CHP’li belediyelere nasıl suç bulaştırırım? Bunun gayreti içinde.” şeklinde konuştu.

Belediyelere baskı kurulduğunu iddia eden Torun,  “Fotoroman Süleyman tekrar söylüyorum. Bizim belediyelerimizle uğraşma, git uyuşturucu tacirleriyle, terörle, gayri meşru işlerle uğraş. Bizde bir şey bulamazsın. Biliyoruz İçişleri Bakanlığı’nda bir birim kurdun. Ama bunların sana faydası olmaz, yaranamazsın. Eğer bakansan, bakanlığına yakışır işler yap. Yakışmadığın ortada, onurlu bir davranış göster ve istifa et. Düş bu milletin yakasından.” ifadelerini kullandı.

Torun, “Mersin'de devlet eliyle bir hukuk katliamı yaşanmıştır.” açıklamasında bulunarak, sözlerine şöyle devam etti:

“Mersin'de devlet eliyle bir hukuk katliamı yaşanmıştır. Bu iktidar zafiyet içindedir, bu içişleri bakanı görevini yapamamaktadır, tek derdi bizim belediyelerimizdir. Ama buradan ekmek çıkmaz, bizim belediyelerimiz tamamen sorunların çözümüne odaklandı. Siz bizim belediyelerimize teşekkür edin. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanıma teşekkür ediyorum, bu süreci çok güzel yönetti. Ne yaparlarsa yapsınlar başaramayacaklar. İnşallah yerelden genele iktidarı kuracağız.”

Hibya Haber Ajansı