Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin Nevşehir İl Başkanlığı'nın 2'nci Olağan Genel Kongresi’nde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kuruluşundan bu yana partisindeki üye sayısının 300 bini aştığını kaydeden Erbakan, 100 bin sandık müşahidi, il ve ilçe teşkilatlanmasıyla iktidar yürüyüşüne devam ettiklerini söyledi.

“İktidar epistemolojik değil gerçeklerden kopuş yaşıyor”

Erbakan, iktidarın epistemolojik değil gerçeklerden bir kopuş yaşadığını iddia ederek, “20 yıl boyunca vatandaşımızdan tam yetki alan, milletimizden hiçbir yönetimin alamadığı yetkileri alan iktidar, gerçekten bir kopuş yaşıyor. Ülke olarak geldiğimiz durum ortada. Milyonlarca vatandaş en temel ihtiyaçlarını bile karşılamakta büyük güçlükler yaşıyor.” ifadelerini kullandı.

“Enflasyonda dünya lideriyiz”

Bağımsız araştırmacıların verilerine göre enflasyonun yüzde 186 olarak hesaplandığını hatırlatan Erbakan, şunları kaydetti:

“Bugün enflasyonun tıraşlanmış TÜİK rakamlarına göre bile yüzde 83’e yükseldi. Avrupa’da ve G20’de enflasyon lideriyiz. Dört kişilik ailenin yapması gereken toplam harcama yani yoksulluk sınırı 23 bin 600 lira olmuş.  Bırak çocuklu aileyi, bekar bir çalışanın aylık yaşama maliyeti, 9 bin 470 liraya ulaştı. 4 milyon aboneye elektrik desteği yapılacak. İcra iflas dosyaları 26 milyona dayanmış. İşte Türkiye’nin gerçekleri bunlar.”

“İnanç özgürlüklerinin anayasal güvenceye alınması çağrısında bulunuyoruz”

Erbakan, başörtü tartışmaları hakkında inanç özgürlüklerinin anayasal güvenceye alınması gerektiğine dikkati çekerek, “Din ve vicdan hürriyeti alanında kapsamlı ve somut anayasal düzenlemelerin yapılması, inanç özgürlüğü alanının genişletilmesi ve başörtüsü özgürlüğünün anayasa ile güvenceye alınması çağrısında bulunuyoruz. Bu noktada iktidarın atacağı adımları destekleyeceğimizi ifade ediyoruz." ifadelerini kullandı.

“37'nci kez bir araya gelmişler”

Açıklamalarında hem iktidara hem de muhalefete seslendiğini belirten Erbakan, altılı masa hakkında şu ifadeleri kullandı: 

“Toplu olarak yedinci toplantı, ayrı ayrı özel görüşmeleri katarsanız 37'nci kez bir araya gelmişler. Okula giden çocuğuna süt alamayan, elektrik faturasını, doğalgaz faturasını ödeyemeyen ailelerin,  sesini iktidar maalesef kendi içinde hissetmiyor. 'Kim cumhurbaşkanı olur, kim başbakan olur, kim cumhurbaşkanı yardımcısı olur, kim bakan olur' 6 aydır konuştukları bu. Milletin derdine derman olacak bir tane kitap, bir tane proje ortaya koydukları yok.”

Hibya Haber Ajansı