Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz TBMM Genel Kurulunda bir konuşma gerçekleştirdi. Yörüklerin ve çobanların taleplerini gündemine alan Kılavuz “Mersin'imizde Yörüklerimizin internet ve iletişimle ilgili taleplerini, hayvan başı yem ve küpe desteğinin sürdürülmesini, BAĞ-KUR ve sigorta primlerinin yatırılmasını da önemli buluyoruz.” dedi.

MHP’li Olcay Kılavuz’un açıklamaları şu şekilde:

"Mersin'imizde ve ülkemizde tarımsal üretimin, hayvancılık faaliyetlerinin güçlendirilmesi adına, özellikle Mersin'imizde etkinliği devam eden Yörük kültürümüzün yaşatılması oldukça hayatidir. Ayrıca, özellikle Mersin'imizde ve Türkiye genelinde meralara yönelik sulama faaliyetlerinin artırılması hem mera alanlarında hayvancılık faaliyetlerini artıracak hem de bitki çeşitliliğini sağlayacaktır.

Yörüklerimize yönelik destek ve teşvikler için teşekkür ediyor, Mersin'imizde Yörüklerimizin internet ve iletişimle ilgili taleplerini, hayvan başı yem ve küpe desteğinin sürdürülmesini, BAĞ-KUR ve sigorta primlerinin yatırılmasını da önemli buluyoruz. Bununla birlikte, sürü yönetimi elemanı kursu alan veya meslek olarak ifa eden çobanlarımıza iş imkânlarının sunulup sosyal güvence sağlanması oldukça elzemdir."