AKP’li meclis üyelerine “Ya destek verin ya da aradan çekilin, işi karıştırmayın” diye seslenen Seçer, “Biz esnafın yanındayız ama siz kuru sıkı esnafın yanındasınız” dedi. Seçer, 3.5 yıllık süre içinde hem geriden gelen borçların 400 milyon dolarlık kısmını ödediklerini hem de hizmet yaptıklarını belirterek “Vatandaşlarımıza sözümdür. İkinci dönemde Mersin Büyükşehir Belediyesinin majör projeleri arasında sosyal konut projesi de olacak. Yerini de belirledik” dedi.

“YIKILACAK, YERİNE KENT MEYDANI YAPILACAK”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, belediye meclisi toplantısında belediye meclisi üyelerinin sorularını yanıtladı.

AKP’li meclis üyelerinin, depreme dayanaksız olduğu için, bakanlık kararı gereğince yıkılması gereken Zafer Çarşısının durumuyla ilgili soruları üzerine Seçer, Zafer Çarşısı ile Kırmızı Lacivert İşhanını yıkacaklarını ve yerine kent meydanı yapacaklarını söyledi.

“BAKANLIKTAN ARAZİ TAHSİSİ İÇİN CEVAP BEKLİYORUZ”

Yıkılacak Zafer Çarşısında halihazırda belediye kiracısı olarak faaliyet yürüten esnafa yeni dükkanlar yapmak istediklerini belirten Seçer, yeni dükkanları eski öğretmenevinin olduğu yerde düşündüklerini, bunun için Milli Emlak’tan, şu an boş duran arsayı belediyeye tahsis etmelerini beklediklerini ancak bakanlığın şu ana kadar yanıt vermediğini söyledi.

“BİZ ESNAFIN YANINDAYIZ”

Seçer, “Geçen hafta itibariyle esnafa tebligatları gönderdik çünkü elimizde bakanlığın kararı var. Belli bir süreyi geçirdiğimiz zaman, Allah muhafaza orada bir şey olduğu zaman benim canım yanar. Orayı taşımak zorundayım ardından da o yıkım kararı gereğince yıkımı yapmak zorundayım. Buradan Zafer Çarşısı esnafına sesleniyorum. Sizler belediyemin kiracılarısınız, rızkını oradan çıkaran esnaflarsınız. Doğal olarak bir kamu yöneticisi olarak sizleri alelacele sokağa atma gibi düşüncemiz olamaz. Zinhar böyle bir düşünce içinde olamayız. Ancak işbirliği içerisinde ben size yardımcı olma sözü verdim. Bu benim görevim değil. Zafer Çarşısı esnafına yeni dükkan yapma zorunluluğu yok bende. Ancak bir kamu yöneticisi olarak makul ve mantıklı, vicdanlı olanın bu olduğunu düşündüğüm için yeni bir yer yapacağım. Ama yer sorunu yaşıyorum. Çünkü ben bu çarşıyı götürüp Toroslar’ın eteklerine yapamam. Şehir merkezinde bir yere yapmam lazım. Alışverişin yoğun olduğu bir yere yapmam lazım. Şu anda en uygun yer Tevfik Sırrı Gür Lisesinin, katlı otoparkın yanındaki alandır. Bunun tahsisi konusunda Milli Emlak’a yazımızı yazdık. Netice bekliyoruz. Buyurun. Kamuoyuna duyurdum. Top sizde. AK Partili meclis üyeleri olarak sizin de bu konuyu takip etmeniz, bir an önce tahsisin yapılmasını sağlamanız lazım. Biz esnafın yanındayız ama siz kuru sıkı esnafın yanındasınız. Biz gerçekten icraat yapıyoruz. Bekara hanım boşamak kolay. Al, ver, sat. Tamam gel beraber yapalım bunu. Biz yoğuz orada. O zaman çekil aradan işi karıştırma” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞA SÖZÜMDÜR”

Başkan Seçer, AKP’li bir belediye meclisi üyesinin, sosyal konut alanındaki projeleri sorması üzerine de şunları söyledi:

“3.5 yıldır yönetimdeyiz, vatandaşa yalan söylemedik. Asla. Abartmadık, uçmadık. Hep tedbirli ve temkinli konuştum. Göreve geldiğimde ilk 5 yıllık süre içinde sosyal konut işine giremeyeceğimi söyledim. Hiç havanda su dövemem. Hayal aleminde gezinemem. Benim ilk 5 yıllık dönemde, sıkıntılı süreçte, her alanda sıkıntı yaşadığım bir siyasi süreçte benim sosyal proje geliştirmem, toplu konut, kentsel dönüşüm konularına girmem hayaldir. Düşünün kurumlarınızla beraber 550 milyon dolara yakın bir borç devralıyorsunuz ve başka yerden bir cansuyu almadan borçları ödemek zorunda kalıyorsunuz. Geldiğimiz noktada rakamlara dikkat edin, borcunuzu 550 milyon dolar seviyelerinden 150 milyon dolar seviyesine düşüreceksiniz yani yaklaşık 400 milyon dolar borç ödeyeceksiniz, bunun yanı sıra hizmetinizi yapacaksınız, sosyal hizmetlerinizi yapacaksınız, cari harcamalarınızı gününde ödeyeceksiniz, kaliteli hizmet sunacaksınız, bunlar kolay işler değil. Ama sözümdür: İkinci dönemimin majör projeleri arasında sosyal konut projeleri var. Yerini de tespit ettik. Hazırlıklarını da yapıyoruz. Allah nasip eder, sağlığımızda bir sorun olmaz, aday oluruz, halkın karşısına çıkarız… Seçim bildirgemizde yer alacak majör projelerimiz içinde sosyal konut projesi olacak Mersin Büyükşehir Belediyesinin. Bunun sözünü veriyorum vatandaşlarımıza.”