İki şehri, ulaşım ve farklı konularda ortaklaştıran Çınarkart için İzmit Belediyesi Dernekler Yerleşkesi’nde düzenlenen törene; CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, BELBİM A.Ş. Genel Müdürü Nihat Narin ve SARBAŞ Genel Müdürü Nihat Değer katıldı.

Konuşmasına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamlarını ileterek başlayan Torun, özelde CHP’li, genelde Millet İttifakı belediyelerinin iktidar kanadından gelen her türlü engelleme çalışmalarına rağmen olağanüstü işler yaptıklarını belirtti.

Torun, tanıtımı yapılan Çınarkart ile iki şehir arasındaki avantajlı alanların oluştuğunu kaydederek, teknolojinin sunduğu olanaklarla şehirlerdeki hayatın kolaylaştırmanın yollarının açıldığını ifade etti.

Türkiye’nin sanayi devrimini kaçırmanın sıkıntılarını halen yaşadığına dikkat çeken Torun, içinde bulunduğumuz teknoloji çağını yakalamanın önemli olduğunun altını çizdi.

Torun, Millet İttifakı belediyelerinin, tüm olumsuzluklara rağmen birçok ilki başardığını vurgulayarak, öğrenci yurtları ve kreşleri sözlerine örnek olarak verdi.

Raylı sistemlerde, bir dünya rekoru olarak aynı anda 10 metro şantiyesini çalıştıran İBB’yi ve diğer şehirleri örnek olarak gösteren Torun, “Türkiye genelinde de şu anda 23 raylı hattımız devam ediyor. 11’i tamamlanmak üzere. 3 bin 478 yeni park yapıldı. Yani 3 bin 200 futbol sahası büyüklüğünde yeşil alan yapıldı” bilgilerini paylaştı.

“Bu karanlıktan dön”

Torun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında şunları söyledi:

“Soylu, bir kez daha sesleniyorum, Birleşik Arap Emirlikleri'ndeymiş galiba. Sen, bizim belediyelerimize diz çöktüremezsin. Unut bunu. Bizde senden korkacak belediye başkanı yok. Biz biliyoruz senin nasıl kumpas kurduğunu, senin Mülkiye Teftiş Kurulu’na yalan söyletmek için neler yaptığını, uyduruk işlerle uğraştığını. Kendi görevini yapamayan Bakan, dedikodu yapıyor, iftira atıyor, karalama yapıyor, kumpas kuruyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Bu karanlıktan dön. O bakanlığa sen yakışmıyorsun.”

“İBB, Türkiye’yle olan ilişkisinde devrim yarattı”

Konuşmasında; yerel yönetimler olarak, vatandaşların hayatını kolaylaştırma, yaşam kalitesini artırma ve değerli çözümler ulaştıracak projeler hazırlanma konusunda sorumlu kişiler olduklarını belirten İmamoğlu, “İBB, bu dönemde, her konuda olduğu gibi, Türkiye'yle olan ilişkisinde de bir devrim yarattı. 350’nin üzerinde belediyeyle, çok özel iş birlikleri ve projeler ürettik. Hala üretmeye de devam ediyoruz.” dedi.

“3,5 senede yaptıklarımızla günlerini, gecelerini meşgul ettiğimizi görüyorsunuz”

İmamoğlu, İBB’de, seçim tekrarı nedeniyle, 3 ay gecikmeli olarak göreve geldiklerini hatırlatarak, “3,5 seneyi biraz aşan dönem içerisinde yaptıklarımızla, bugünün iktidarını, bugünün hükümetini, en tepesindeki şahsiyetten, Sayın Cumhurbaşkanı'ndan bakanına, İstanbul'daki siyasilerine varıncaya kadar, günlerini gecelerini ne kadar meşgul ettiğimizi sizler görüyorsunuz. Tek sebebi var: Hizmet yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Yeter ki insanlarımıza fırsat verelim”

Türkiye’nin insan kaynağı noktasında sıkıntısı olmadığını dile getiren İmamoğlu, “Yeter ki fırsatı verelim. Fırsat vermenin modeli de gerçekten güçlü demokrasilerden geçer. Yani iradenin bir kişide değil, millette olduğu iradeden geçer. Eğer evladınızı düşünüyorsanız, onun hakkının yenmemesini istiyorsanız, tek kişinin değil, 86 milyon insanın hak sahibi olduğu bir Türkiye'nin var olması, bizlere kazandıracaktır.” diye konuştu.

İmamoğlu, İstanbul’a bunun modelini yaşattıklarını aktararak, “Kimiz biz? Cumhuriyet Halk Partili, Millet İttifak’ını adayı, İstanbul'u kazanmış bir heyetiz. Sosyal demokrat belediyeciliğin tam hücresinde duran insanlarız. Aynen Fatma Hanım'ın İzmit'te olduğu gibi ya da diğer belediyelerde olduğu gibi. Dolayısıyla bu güzel hizmetleri takip ediniz. Buradaki incelikleri, lütfen siz de görünüz. İnsanlarımıza anlatınız. Çok başarılı olacağız.” dedi.

“İstanbulkart’ın geçtiği her yerde bizim Çınarkart’ımız da geçerli olacak”

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, İBB ile farklı alanlarda yaptıkları iş birliklerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

BELBİM ile birlikte geliştirdikleri proje ile ilgili bilgi veren Hürriyet, “Her iki şehirde kullanılabilecek, toplu ulaşımdan alışverişe kadar hem vatandaşa hem de esnafa fayda sağlayacak olan ‘Çınarkart’ projesi bizim için çok önemli bir proje. Daha da önemlisi; İstanbul’da İstanbulkart’ın geçtiği her yerde bizim Çınarkart’ımız da geçerli olacak.” ifadelerini kullandı.

Hürriyet, Çınarkart’ı tanıttı

“Beş çeşit Çınarkart’ımız olacak” diyen Hürriyet, bunları şu şekilde sıraladı:

Çınarkart; dileyen herkesin sahip olabileceği, kişiye özel şehir yaşam kartı olacak. İndirimli Çınarkart; İstanbul içi toplu ulaşımda indirimli tarife ile seyahat hakkı kazanan kullanıcılara verilecek. Ücretsiz Çınarkart; İstanbul içi toplu ulaşımda ücretsiz tarife ile seyahat hakkı bulunan kullanıcılara verilecek.  Sosyal Çınarkart; İzmit Belediyesi tarafından dezavantajlı aileler için uygulamaya alınan, içerisine yüklenen miktar ile ailelerin gıda, temizlik  gibi ihtiyaçlarını karşıladığı ön ödemeli kartlar olacak. Personel PDKS Kartı; İzmit Belediyesi personelimize verilecek olup, İstanbul içi ulaşımda ve ulaşım dışı ödemelerde, PDKS sisteminde geçerli olan TL veya abonman yüklenerek kullanılabilecek.”

Hibya Haber Ajansı