Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Davut Gül ve beraberindeki heyet Raybüs ile seyahat ederek Nizip’e ulaştı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yol iyileştirmesi yapılan 49 kilometrelik hatta yolculuk yapan protokol, yolculuk sonrası yaptıkları açıklamada vatandaşların talepleri doğrultusunda Raybüs’te sefer sayılarının arttırılarak saatlerin düzenleneceğini söyledi.  

Hedef günlük 5 bin yolcu

Nizip ile Gaziantep arasında ulaşım sağlayan, GAZİRAY ile entegre çalışan Nizip Raybüs, Gaziantep Garı ile Nizip Garı arası hizmet veriyor. 2 vagon ve 126 kişi kapasiteyle hizmet veren Raybüs 25 gün içerisinde 3 bin 600 yolcu taşıdı. İlerleyen günlerde Raybüs’ün kullanımının yaygınlaşmasıyla günlük 5 bin yolcu taşıması hedefleniyor.

“Nizip daha çok gelişecek, Gaziantep bir adım daha ileri gitmiş olacak”

Gaziantep Valisi Davut Gül, Nizip ile Gaziantep şehir merkezinin etkileşiminin fazla olduğunu dile getirerek, sözlerine şöyle devam etti:

“Hem güvenli yolculuk var aynı zamanda da ekonomik anlamda Gaziantep ile Nizip’i birbirine bağlayan önemli bir yatırım. Bu yatırımla birlikte Nizip daha çok gelişecek, Gaziantep bir adım daha ileri gitmiş olacak. Raybüs’ün bir güzel yanı GAZİRAY ile entegre olması. Raybüs ile Gaziantep’e gelen, GAZİRAY ile organize sanayi bölgesine kadar gidebilecek.”

“Yeşil Nizip’e yeşil ulaşım çok yakıştı”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, takım olarak beraber büyük bir çalışma sonucu Raybüs’ün yapıldığını belirterek şunları kaydetti:

“Gaziantep ile bu bağlantıyı sağladığımızda hem Gaziantep kazanacak hem de yaşam kalitemiz ve hedeflerimizi çok hızlı arttıracak. Yeşil Nizip’e yeşil ulaşım çok yakıştı. Havayı doğayı kirletmeden Raybüs, 200 bin kişinin 2 milyona ulaşmasını sağlıyor. Nizip’in önü, geleceği çok açık. Nizip’in kalkınması için yerel olarak altyapı sağlanıyor. Biz de bu kalkınma için gereken ne ise bunu başarıyoruz. Bu bir Gaziantep Modeli. İklim dostu, çevre dostu ulaşım aracımız hayırlı olsun.”

“Raybüs ile Nizip, Gaziantep’in taşra ilçesi değil metropol ilçesi olma yolunda hızla ilerliyor”

Gaziantep ile Nizip arası ulaşımın Raybüs ile emniyetinin arttığının altını çizen Nizip Belediye Başkanı Mehmet Sarı ise “Raybüs seferleri ile beraber artık Nizip Gaziantep’in taşra ilçesi değil metropol ilçesi olma yolunda hızla ilerliyor. Nizip’ten çıkan bir hemşerimiz artık Gaziantep merkezden gerek tramvay gerekse GAZİRAY ile her tarafa ulaşabilecek bir konuma geldi. Ulaşılabilirlik bakımdan Nizip tüm imkanları kullanan bir ilçe haline geldi” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı