Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Sezai Karakoç Kültür Sanat Sezonu kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlemeyi sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan ve ilk kez Ekim ayında dinleyici karşısına çıkan Türk Halk Müziği Korosu, gerçekleştirilen konser etkinliğinde ikinci kez müzikseverlerle buluştu. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen konsere KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım ve yaklaşık 500 müziksever katılım sağladı. KSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğr. Gör. Dr. Alper Şakalar şefliğinde Türk Halk Müziği Korosu, dinleyicilerini sözleri Pir Sultan Abdal’a ait olan Ötme Bülbül Ötme türküsüyle selamladı.

Anadolu’nun farklı yörelerinden onlarca parçayı Kahramanmaraşlı müzikseverler için seslendirdi. Yaklaşık 2 saat süren etkinlikte dinleyiciler de hep bir ağızdan koroya eşlik etti. Renkli anlara sahne olan etkinlikte koro ve saz heyeti performansıyla katılımcılardan yoğun alkış aldı. Halk Oyunları ekibinin de eşlik ettiği konser, koro üyeleri ve saz heyetine teşekkür belgesi takdimiyle noktalandı.