Sol Parti Mersin İl Örgütü, genel seçimlere yönelik basın açıklaması yaptı. İl binasındaki basın açıklamasında, “20 yıl yeter gönderelim” pankartı açıldı. Mersin İl Başkanı Çağdaş Oğul Arı, yaptığı açıklamada; 20 yıllık AKP iktidarlığında, Türkiye’nin başta ekonomi olmak üzere, adalet sistemi, toplumsal yapısı ve ahlaki değerleriyle bütün alanlarda büyük bir çöküşün içinde olduğunu öne sürerek, “Bu felaket rejimine son vermek artık bir hayat memat meselesi haline gelmiştir. Ülkemizin tüm aydınlarını, ilericilerini, demokratlarını, emekçilerini, yurtseverlerini kazanma iradesi etrafında birleşmeye, ortak akıl ve sorumluluk buluşmalarında inisiyatif almaya çağırıyoruz” dedi.

İl Başkanı Çağdaş Arı, Mersin Sol Parti İl Örgütü’nün geçtiğimiz kasım ayı içerisinde İl Kongresini yaparak yeni yönetimiyle göreve başladığını belirterek, “2023 yılı içerisinde yapılacak genel seçimlere yönelik Mersin halkına ulaşmak ve AKP iktidarına karşı halkı bilinçlendirmek ve örgütlemek olan İl örgütümüzün seçimlere yönelik görüşlerini sizlerle paylaşmak istiyoruz. 3 Kasım 2002, yirmi yıllık AKP karanlığının başladığı ilk gündü! Ülkemiz bu yirmi yılın sonunda başta ekonomi olmak üzere, adalet sistemi ve toplumsal yapısı ve ahlaki değerleriyle bütün alanlarda büyük bir çöküşün içinde. Bu felaket rejimine son vermek artık bir hayat memat meselesi haline gelmiştir” diye konuştu,

Türkiye’nin içerisinde bulunduğu bu durumdan bir an önce kurtulması gerektiğini ifade eden İl başkanı Çağdaş Oğul Arı şunları söyledi: “Bunu hep birlikte başaracağımıza inanıyor, bunun için enerjimizi, aklımızı ve gücümüzü birleştirerek; bütün emek ve demokrasi güçlerini, hepimize umut olacak ve bütün zorlukları aşabilecek bir toplumsal seferberliği birlikte yaratmaya çağırıyoruz. AKP iktidarına karşı hiçbir yanılsamaya kapılmadan verdiğimiz 20 yıllık mücadelemizin onuruyla, bugün de rejimi yenme sorumluluğuyla mücadele ediyoruz. Rejimin oylanacağı bir referandum niteliği kazanmış seçimlerde eğer muhalefet büyük hatalar yapmazsa iktidarın kazanması mümkün görünmüyor. Her tür hile ve zorbalığa başvuracağı açık olsa da ülkenin muhalefet birikimlerinin ve ilerici toplumsal mücadele dinamiklerinin kötükler imparatorluğuna son verecek bir güçte olduğu açıktır. Bütün bu dinamiklerin aktif desteğini alacak bir ortak muhalefet anlayışıyla davranabilirsek bu rejime ikinci bir şans vermeden, ilk turda yenebiliriz.

Bugün yapmamız gereken zenginlerin serveti artarken açlık ve yoksulluk içinde yaşayan milyonları birleştirmek için mücadele etmektir. Toplumu din ve mezhep temelinde bölmeye yönelik demagojilere karşı, emekçilerin en geniş birliğini, dayanışmasını ve örgütlü mücadelesini geliştirmektir. Ancak bu şekilde özelleştirilen tüm kurumlarımızı geri alabilecek, tarikat ve cemaatlerin devlet içindeki kadrolaşmasına son verebilecek, topraklarımız üzerindeki emperyalist şirketlerin egemenliğini ortadan kaldırabilecek bir gücü yaratabilir, emekçilerin devrimci demokratik cumhuriyetini kurabiliriz. Gün şimdi ortak akıl ve sorumlulukla kazanacağımız o güne adım adım yürümenin günüdür. Seçimlere kadar her gün, her an kazanmak için kenetleneceğiz, birlikte çalışacağız. Onlar kaybedecek, biz kazanacağız. Onları hak ettiği yere tarihin çöplüğüne gönderelim.”