İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, EGM Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı tarafından organize suç örgütleri ile mücadele kapsamında düzenlenen operasyonlar hakkında bilgi verdi. Soylu, 50 ilde 502 hakkında gözaltı kararı verildiğini bunlardan 400'ünün gözaltına alındığını duyurdu.

Bakan Soylu'nun konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Sizin de takip ettiğiniz gibi özellikle  biz bunlara planlı ve eş zamanlı operasyonlar diyoruz. Kendine ait riskler taşıyan operasyonlardır. Tüm operasyonlarda 66 suç örgütü çökertildi. Yakalanan 335 şahıs adli makamlarca tutuklanmış oldu.

Türkiye genelinde geniş kapsamlı operasyonlar yapılmaktadır. Bunun sebebi şudur. Vatandaşımızın tek bir dayanağı vardır. Hukuk devletidir. Devletin kendisinin hayatının olağan akışınca karşı karşıya kalmış olduğu kanun duşı bir takım iş ve işlemlşerle yalnız bırakmayacağıdır. 2022’de yapılan operasyonlarda 2 bin 703 kişi yakalandı.

Organize suç örgütlerine yönelik bedeli ne olursa olsun acımasız olacağız. Ve milletimize musallat etmyeceğiz. Milletimize musallat olduklarında da  acımız bir şekilde gereğini yerine getireceğiz. Organize suç örgütlerinin bir bölümü kanun dışılıklarla kendileri gelir elde etmeye çalışan, kanun dışı elde etmeye geirle etki alanını genişletmeye çalışan yapılar.

Bugün yaklaşık 50 ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığımız koordinasyonunda, ve 50 ildeki Cumhuriyet Başsavcılıklaırmızla planlı ve projeli gerçekleştirilen bu operasyonda, 18 organize suç örgütü şüphelisi 347 şahıs ile bu organize suç örgütlerine silah temin eden 55 suç kuruluşu şühelisi 155 şahıs olmaz üzere toplam 502 hedefe yönelik 'Silindir’ kod adlı planlı operasyona başlanmıştır. Şu ana kadar 400 şüpheli göz altına alınmıştır."

 

 

Hibya Haber Ajansı