Başkan Vahap Seçer, Mersinden Kadın Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Meral Seçer’le birlikte Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü’ kapsamında düzenlen programa katıldı. Gönüllülerle bir araya gelinen buluşmada Başkan Seçer, yaptıkları değerli çalışmalarından dolayı tüm gönüllülere teşekkür etti. Başkan Seçer, gönüllülüğün karşılık beklemeksizin toplum yararı gözetilerek yapılan kutsal bir iş olduğunu belirtti.

Vatandaşın yüzünün gülmesi dışında başka beklentisi olmadan hizmet eden bir siyasetçinin yaptığı siyasetin de önem taşıdığını dile getiren Başkan Seçer, “Yaptığım hizmetler karşılığında Ayşe ablamın, Fatma bacımın, Mehmet abimin, Ahmet kardeşimin, Ali çocuğumun ya da Zeynep kızımın yüzü gülüyor mu? Buna bakar, gülüyorsa en büyük servet benim için odur. Daha bir halk dili ile konuşayım; namuslu bir siyasetçi için beklenti bundan başka bir şey değil” dedi.

Ülkemizin ve insanlığın kalkınmasını istediklerini ve bu doğrultuda güzel işler yapmaya çalıştıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Vatanımız, bayrağımız bizim değerimizdir. Bunu gönülden söylüyoruz. Bunu hep beraber icraatlarımızla ortaya koymaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Yaptıkları gönüllülük çalışmalarında toplum yararını önemsediklerini, kadınının ve dolayısıyla ülkemizin güçlenmesini istediklerini ifade eden Mersinden Kadın Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Meral Seçer de, “Kadınlar güçlendikçe toplum güçlenecek, ülkemiz daha ileri seviyelere gidecek” dedi. Mersin’in parlayan yıldızını hep birlikte daha da yükseklere çıkaracakları inancını taşıdığını söyleyen Meral Seçer, “Ben, başka bir inancımı daha söylemek istiyorum. Aslında bu çalışmalarımızın sonunda gördüğüm, ‘Ben’ duygusunun değil ‘Biz’ duygusunun giderek içimize işlediği, yani hep beraber birlikte güç birliği, el birliği yaparak çok iyi noktalara gideceğimize inanıyorum” diye konuştu.

MERSİN/(FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ)

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi bünyesinde kurulan Gönüllüler Şube Müdürlüğü koordinesinde kent genelinde toplum yararına gönüllüler ordusu olarak hizmet üreten vatandaşlar için ‘5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü’ dolayısıyla bir buluşma etkinliği düzenledi. Bugüne kadar üretilen hizmetlerin konuşulduğu ve birlik duygularının pekiştirildiği etkinliğe; Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile birlikte Mersinden Kadın Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ilk gönüllüsü Meral Seçer de katıldı. Başkan Seçer, gönüllülere sundukları destekler ve dayanışma duyguları için teşekkür ederken, programda toplam 69 gönüllüye plaketleri verildi.

Başkan Seçer: “Sağladığımız faydanın karşılığı insanlığa yarar sağlamak”

Hiçbir karşılık beklemeden gönüllülük esaslı yapılan işleri çok anlamlı bulduğunu söyleyen Başkan Seçer, “Kimse bir karşılık beklemiyor mutlaka ama beklenen karşılık; kadınlara, çocuklara, toplumumuza, dezavantajlı insanlarımıza fayda sağlamak ve onlara sağladığımız faydanın tüm topluma yayılması, memleketimize, ülkemize, hatta global anlamda insanlığa yarar sağlamak. Birine bir iyilik yaptığınız zaman onun mutlu olması sizi ondan daha fazla mutlu eder. Dünyalar sizin olur. Öyledir. Size biri bir ricada bulunur, karşılık beklemeden yardımcı olursunuz. Eğer yardımcı olabilirseniz onun sonucunu aktarırken, müjdesini verirken siz ondan daha heyecanlı olursunuz. Bu hissi taşıyan, iyi kalpli insandır. Zaten kötü kalpli insanın böyle işlere zaman ayıracak bir derdi falan yoktur. Öyle bir kaygısı yoktur. Gönüllülük bir de insan olmaktır. Onun için hepinizi değerli buluyorum. Bir kere iyi insan olarak görüyorum. Bu her şeyden çok önemli” dedi.

Gönüllülerin yaptıkları başarılı ve güzel işlerin çok kutsal olduğu vurgusunu yapan Başkan Seçer, tüm gönüllülere teşekkür etti. İnsanların birbirini sevmesini, saymasını önemsediklerinin kaydeden Başkan Seçer, insanların Mersin koşulları içerisinde birbirini ayıracak özelliklere karşı göz perdelerini kapatması gerektiğini söyleyerek, “Görmesin onun farkını; ne yoksulluğunu ne zenginliğini ne meşrebini ne mezhebini ne oturduğu bölgeyi ne cinsiyetini. İnsan olarak baksın. Ben vatandaşlarıma Başkanınız olarak böyle bakıyorum” dedi

“Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı mesai ister, yürek ister

Toplum yararı için siyasetin de aslında kutsal bir görev taşıdığına dikkat çeken Başkan Seçer, şöyle devam etti:

“Şimdi siz gönüllü olarak yararlı olduğunuz zaman ne kadar mutlu oluyorsunuz değil mi? Bakın; başkanlık, bir başka makam, bir siyasetçi için başka anlamlar ifade etmiyorsa insanların mutluluğu, hayır duası, teşekkürü, onun tek beklentisidir. Başka bir beklentisi varsa zaten yadırgadığımız o zaten. Toplum onun için çürüyor. Yolsuzluk, rüşvet, adam kayırmacılık, israf… Toplum onun için çürüyor. Siyaset çürütüyor ama böyle bir derdi yoksa ne yapabilir? Şimdi başkanın böyle bir derdi yoksa hiçbir insanın kabul edemeyeceği çağdaş, iyi yetişmiş bir insanın kabul edemeyeceği bu huyu yok ise ne bekler? Ne bekler Vahap Seçer? Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı mesai ister, yürek ister. Her şeyden önemlisi çelik gibi sinir sistemi ister. Yani bütün bunlar yoksa hayatınız zindandır. Ne bekler? Şunu bekler. Yaptığım hizmetler karşılığında Ayşe ablamın, Fatma bacımın, Mehmet abimin, Ahmet kardeşimin, Ali çocuğumun ya da Zeynep kızımın yüzü gülüyor mu? Buna bakar, gülüyorsa en büyük servet benim için odur. Daha bir halk dili ile konuşayım; namuslu bir siyasetçi için beklenti bundan başka bir şey değil.”

Vatanımız, bayrağımız bizim değerimizdir. Bunu icraatlarımızla ortaya koymaya çalışıyoruz”

“Hepimiz bu ülkenin kalkınmasını istiyoruz. Hepimiz insanlığın kalkınmasını istiyoruz” ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Başkan Seçer, “85 milyon bizim değerimizdir. Vatanımız bizim değerimizdir. Bayrağımız bizim değerimizdir. Bunu gönülden söylüyoruz. Bunu hep beraber yaptıklarımızla, çabalarımızla, icraatlarımızla ortaya koymaya çalışıyoruz. İş retorikte kaldı mı herkes en büyük vatanseverdir. İş konuşmaya kalırsa herkes kendini dürüst addeder. İş konuşmaya kalırsa herkes için kendisi en iyidir, en güzeldir. Ama ‘Ayinesi kişinin iştir, lafa bakılmaz’. Yaptıklarınız. İşte siz bunları yapıyorsunuz. Sizin kendinizle ilgili bir tanımlama yapmanıza gerek yok. Ben ve arkadaşlarım, Belediyenin Başkanı olarak ben ve benimle beraber çalışan çalışma arkadaşlarım sizlerin yanındadır. Eşimin bu çaba içerisinde olması benim için bir Başkan için bulunmaz bir servettir. Hepimiz bu yörenin insanıyız. Biz aile olarak hep beraber, görev yaptığımız süre ve vazife aldığımız görev içerisinde hakikaten hoş bir seda bırakabilmek ve ondan sonra alnı açık başı dik ayrılmak isteriz. Çok teşekkür ediyorum. Bugün bu toplantıya katıldığım için de mutlu olduğumu da ifade etmek isterim. Umut ediyorum gelecek günler bugünlerden daha güzel olacak” dedi.

Meral Seçer, “Hepimiz bu gönüllük çalışmalarında toplum yararına kadının ve dolayısıyla ülkemizin güçlenmesini istiyoruz”

Mersinden Kadın Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı ve ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nin ilk gönüllüsü olan Meral Seçer de bir konuşma yaptı. 5 Aralık’ın ‘Dünya Gönüllüler Günü’ olmasının yanı sıra Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verildiği gün olarak da ayrı bir anlam taşıdığını ifade eden Meral Seçer, tüm kadınlar adına Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e sevgi, minnet ve saygılarını sundu. Etkinliğin önemine dikkat çeken Meral Seçer, “Gönüllülük denince akla ilk olarak hiçbir karşılık beklemeden bireyin; emeğini, zamanını, tecrübesini toplum yararına aktarması geliyor. Farklı düşünüyorum ben. Bir karşılık bekliyorum. Sizin de öyle düşündüğünüze inanıyorum. Hepimiz aslında bu gönüllülük çalışmalarında toplum yararına kadının güçlenmesi ve dolayısıyla ülkemizin güçlenmesini istiyoruz. Bunun hepimizin ortak fikri olduğuna inanıyorum” dedi. Gönüllülük çalışmalarına 2019 yılında başladıklarını ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi bünyesinde Gönüllülük Şube Müdürlüğü’nün kurulduğunu anımsatan Meral Seçer, bu birimin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Seçer, şöyle devam etti:

“Gönüllülük çalışmasına başladığımızda değerli amaçlarımız vardı. ‘Mersin’in 13 ilçesinde kadınlarımız neler yapar? Hangi sosyal faaliyetlerle uğraşırlar? Çocukları için neler yaparlar? Sorunları ve talepleri nelerdir?’ bunları tespit etmekti. Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki dairelerle birlikte yapabilirdik, yapıyorduk da ancak toplumumuzda yaptığımız görüşmeler sonucunda emeklisinden aktif halde olan iş insanına, kurum ve kuruluşlarda bu gönüllü çalışmalara destek vermek istediklerini ancak bu desteği de nasıl vereceklerini bilmediklerini gördük. Gönüllülük çalışması bu çalışmalara da bir köprü oldu. Sizler, şu anda aramızda bulunan sevgili gönüllülerimiz bu köprüden dolayı kadınlarımızla çalışmalarda bir araya geldiler. Onun için gönüllülük çalışmasını çok önemsiyorum.”

13 ilçede yaptıkları toplantılarda kadınların ürettiklerini ekonomik değere dönüştürmek ve böylece hem ailelerine katkı sunmak hem de bir beceri elde etmek istediklerini gördüklerini söyleyen Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kadınların ürettikleri ürünleri değerlendirmesi konusunda açtığı üretici stantlarının bu gönüllü toplantıları sonucunda hayat bulduğunu belirtti. Üretici stantları açarak güçlenen kadınların daha sonraki toplantılarda yeni fikirler ortaya koyduğunu söyleyen Seçer, ayrıca bu faaliyetlerle birlikte birçok kadının iş yeri açtığını ve bu sayının gün geçtikçe daha da arttığı bilgisini paylaştı. Bu gelişmelerin mutluluk verdiğini dile getiren Meral Seçer, “Çünkü kadınlar güçlendikçe toplum güçlenecek, ülkemiz daha ileri seviyelere gidecek” dedi.

Gönüllük çalışmalarında elde edilen başarılar ve hayata geçirilen hizmetler hakkında da kısa bilgiler paylaşan Seçer, yapılan çalışmalarla farkındalık yaratıldığını ve hep birlikte Mersin’in parlayan yıldızını daha da yükseklere çıkaracaklarına inandığını ifade etti. Başarılı çalışmalar sonucunda edindiği bir başka inancı da paylaşan Seçer, “Aslında bu çalışmalarımızın sonunda gördüğüm, ‘Ben’ duygusunun değil ‘Biz’ duygusunun giderek içimize işlediği, yani hep beraber birlikte güç birliği, el birliği yaparak çok iyi noktalara gideceğimize inanıyorum. Bunun yanında konuşmamı bitirmeden önce biz gönüllülere bu fırsatı veren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Seçer, karşılık beklemeden toplum yararı için çalışan Mersin Büyükşehir Belediyesi gönüllülerine plaket verdi. Etkinlikte; Mersinden Kadın Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Meral Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Olcay Tok, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Serdal Gökayaz ile Ali Rıza Özdemir ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu tarafından da gönüllülere plaket verildi.

Program, yemek ve toplu fotoğraf çekimi ile devam etti.