Metropoll Araştırma Şirketi, Türkiye genelinde yaptığı araştırmalar çerçevesinde Mersin’de de 13 ilçede tabakalı örnekleme yöntemi ile ağırlıklandırma uygulanarak 12- 22 Kasım tarihleri arasında toplam 3053 kişiyle görüşüldüğü bildirildi. Araştırma; 0,95 güven sınırları içinde +-/1,74 hata payı ile gerçekleştirildiği, alan çalışmasında CATİ (Bilgisayar Destekli Telefon Görmesi) yöntemi tercih edilği açıklandı.

Araştırma sonuçlarına göre Mersinlilerin Büyükşehir Belediyesinden memnuniyeti yüzde 70,7 olurken Başkan Seçer’den memnun olanların oranı yüzde 70,9 oldu.

Araştırmaya katılan vatandaşlara sorulan bir başka soru da Vahap Seçer’den neden memnun oldukları sorusuydu. Mersinliler Seçer’den “halkın ihtiyaçlarını önemsediği”, “vizyon sahibi güçlü bir lider olduğu”, “tüm Mersinlilere eşit davrandığı”, “dürüst ve güvenilir olduğu” için memnun olduklarını ifade ettikleri belirtildi.

Metropoll Araştırma Şirketinin araştırma notunda, “2019’da yüzde 45,1 oy alarak seçilen Vahap Seçer’in desteğini yüzde 70 üstüne çıkararak Mersin’de tüm kesimlerce yüksek bir memnuniyet elde ettiği ve bu yüksek destekle siyaseten büyük bir başarıya ulaştığı görülmektedir” değerlendirmesi de yapıldı.