Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, !7 Ağustos depreminin yıl dönümünde açıklamalarda bulundu.

Bakan Kurum konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Afetlerde hep milletimizin yanında olduk. Yaralarını sarmaya özen gösterdik. Elazığ ve Malatya'da tarihinin en büyük dönüşüm projelerini vatandaşlarımızla bir olarak gerçekleştirdik. İzmir'e yakışacak 5 bin 61 konutluk kentsel dönüşüm sürecini başlattık.

Bu projelerle birlikte vatandaşlarımızın acılarına ortak olduk ve sözümüzü tutma gururunu yaşadık. Depreme şehrimizi, ülkemizi hazırlamaya devam edeceğiz. En büyük kentsel dönüşüm projelerini başlattık. Kalan konutlarımızı yıl sonuna kadar tamamlayacağız. Ülkemizin deprem haritasına baktığımızda, bu manada şunu gördük ki deprem değil, sağlıksız binalar can alıyor. Bu manada dönüşümü hızlı bir şekilde gerçekleştirmemiz gerekiyor.

Eylül ayında da Cumhurbaşkanımızın milletimize müjdelediği en büyük sosyal konut projesini de yapacağız. İnşallah vatandaşımızın milletimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Bu ülkede dar gelirli tek bir vatandaşımız dahi ev sahibi olana kadar devam edeceğiz. Vatandaşımızın rızası sayesinde şu ana kadar 3 milyon konutun dönüşümünü sağladık."


Hibya Haber Ajansı