“Evde dişlerinizi beyazlatmak için karbonat ve limon gibi dişleri aşındırıcı yöntemleri uygulamayın. Çünkü aşınmış dişlerin zamanla beyaz rengi geri dönülmez bir şekilde kaybedilir” uyarısında bulundu.

Medipol Mega Üniversite Hastanesi’nden Diş Hekimi Dr. Öğr Üyesi Özge Gürbüz, diş sağlığı korunma yollarını ve beyaz dişlere sahip olmanın ipuçlarını açıkladı;

Asitli ve renkli içecekleri pipetle içerek dişlerde oluşturacağı zararlı etkilerin azaltabilirsiniz. Elma, havuç, armut gibi tükürük salgılanmasını arttıran ve diş minelerinde temizlik etkisi yaratan yiyecekler dişleri temiz tutmaya dolayısıyla da beyazlıklarının korunmasına yardım eder. Tükürük salgılanmasını arttıran ve yemeklerden sonra oluşan asitleri normal seviyeye indiren şekersiz sakızlar, diş temizliğinde etkilidir.

Diş fırçanızı düzenli aralıklarla değiştirin

Beyazlatıcı özellikli diş macunlarını diş hekimi tavsiyesiyle kullanılması gerektiğine söyleyen Gürbüz, “Beyaz ve parlak dişlere sahip olmak için ilk önce diş bakımını düzenli yapmalısınız. Dişlerinizi günde en az 2 kere olacak şekilde dişleri fırçalamak, dil fırçalamak, diş ipi, ara yüz fırçası, gargara gibi hijyen ürünlerini düzenli kullanmak, dişlerinizi istediğiniz forma getirir. Ayrıca diş fırçanızı düzenli aralıklarla değiştirmelisiniz” tavsiyelerinde bulundu.


Hibya Haber Ajansı