2023 seçim atmosferine girdik. Önümüzde, ülkemizin geleceğine yön verecek tarihi Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimi ve eş zamanlı yapılacak genel seçimler var. Bu seçimler Türkiye için hayati önem taşıyor...

Tercih için çok fazla seçenek yok; ya Cumhur İttifakının temsil ettiği partili Cumhurbaşkanlığına, yani Türkiye usulü mevcut “başkanlık sistemi”ne devam denecek, ya da Millet İttifakı’nın temsil ettiği ve 6’lı masanın üzerinde kararlılıkla durduğu “güçlendirilmiş demokratik parlamenter sistem”e geçişin yolu açılacak.

Seçim tarihi henüz belli değil, ancak en geç 18 Haziran 2023. AKP ve MHP’den oluşan Cumhur İttifakı’nın adayı, mevcut partili Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan.

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti’den oluşan 6’lı masa ortak adayını açıklamak için YSK’nın seçim takvimine ve ilan edeceği tarihe odaklanmış gözüküyor. Adayın henüz açıklanmıyor olması, mevcut iktidarın olanaklarıyla muhalefetin olanakları karşılaştırıldığında doğru bir strateji gibi duruyor.

Yapılan farklı anketlere göre, 6’lı masanın ortak adayı ister Kemal Kılıçdaroğlu, ister Meral Akşener, ister Ekrem İmamoğlu, isterse Mansur Yavaş olsun, Cumhur İttifakı’nın adayı partili Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan karşısında farklı kazanıyor. Bunu iktidar da gördüğü için boş durmuyor ve çeşitli seçim hamlelerinde bulunuyor.

Son zamanlarda tüm göstergeler 6’lı masanın ortak adayını Kemal Kılıçdaroğlu olarak gösteriyor. Benim öngörüm de bu şekilde. Hem bana göre mevcut iktidar karşısında psikolojik üstünlüğü ele geçirmiş olan ve siyasi gündemin belirleyicisi konumundaki Kemal Kılıçdaroğlu ortak adaylığı en fazla hak eden siyasetçidir...

Geçmişi didik didik edilmiş, PKK’nın silahlı suikastına uğramış, linç girişiminden kılpayı sağ kurtulmuş, tarihi Adalet Yürüyüşü’nü gerçekleştirmiş, İYİ Parti’nin seçimlere girmesini sağlamış, Millet İttifakı’nı kurmuş, memleket meseleleri parti çıkarlarından önce gelir diyerek 6’lı masayı bir araya toplamayı başarmış ve kişisel egolarından tamamen arınmış, toplumun tüm kesimleriyle helalleşmek için yola çıkmış bir siyasetçi düşünün...

Atatürk Cumhuriyeti’ni ikinci yüzyılda gerçek demokrasiyle taçlandırmak için, 6’lı masanın belirlediği ilkeleri yine 6’lı masanın belirleyeceği takvime göre hayata geçirecek ortak aday benim de Cumhurbaşkanı adayım olacaktır.

Gönlümden geçen ortak Cumhurbaşkanı adayı, bir Cumhurbaşkanı’nda olması gereken tüm özellikleri taşıdığına inandığım Kemal Kılıçdaroğlu’dur.