Pandemi nedeniyle birçok meslek maddiyat yönünden olumsuz etkilendi . Fakat güzel bir haber tekstil satışlarından geldi .
Üretici olmak üzere tüketici de dijitale yönelmiş durumda .
Bu bakımdan Türkiye , tekstilde özellikle dijital dönemde iyi durumda .
Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği'nin verilerine göre ; Onlıne üzerinden yapılan alışveriş harcamaları %85 artmış durumda.
Tekstil dijital dönemini ele alırsak , cirolarda da bir yükseliş söz konusu .
Daha iyi bir durumda olabiliriz düşüncesi hakim olmakla birlikte, Ekonomi Yazarı / Meliha Okur'un söylediği üzere ; Türkiye , hazır giyimde %50 geride.
Meliha Okur , bu sorunun çözüme kavuşabilmesi için markalaşma dönemini açmamız gerektiğini söylüyor .
İnternet satışının hızla artması nedeniyle onlıne alışveriş harcamalarının
%85 arttığı aşikâr .
Pandemi dolayısıyla her türlü faaliyetlerin onlıne olduğunu biliyoruz .
Dolayısıyla moda defileleri de bu duruma dahil.
Moda kapsamında giyilebilir teknolojik kıyafetlerin geliştirilmesi ve rağbet görmesi üreticiyi haliyle sevindiriyor.
Salgının işlerimizi engellemesi sebebiyle , engellere karşı öne çıkmayı başarmış sektörlerin güçlü bir şekilde ayakta durması ve bir şeyler başarıyor olması yüzümüzü güldürüyor .
Türkiye'nin tekstilde daha iyi yerlere gelebilmesi için pazar payının arttırılması ve yerli markaların tercih edilmesi yönünde düşünceler var .
Düşüncelerin bilir kişiler tarafından söylendiğini es geçmemek gerekir . Dijitalleşmenin bizleri nereye kadar iyi konumlara taşıyacağı meçhul...
Söz konusu sektörün gelişimi ve çalışanın durumu ise dijitalleşme denen faktörün mantıklı , doğru ve yararlı bir şekilde kullanılması ve yönlendirilmesi gerekiyor .
Amerikalı bir girişimci olan Bob Parsons , ''Yatırım yapmayı asla bırakma .
Gelişmeyi asla bırakma .
Yeni bir şeyler yapmayı asla bırakma''diyor . Sevgili okurum , her yeni gün de değişime ve gelişime açık olman dileğiyle ...