Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, devasa boyuttaki bir tapu dolandırıcılığı girişimini başarılı bir operasyonla engelledi. Yenişehir ilçesinde piyasa değeri yaklaşık 200 milyon TL olan tapulu bir arsayı sahte noter vekâletnamesi düzenleyerek satmaya çalışan şebeke suçüstü yakalandı.
200 Milyonluk Arsayı 20 Milyona Satacaklardı
Jandarma ekiplerinin yürüttüğü istihbari ve fiziki takip neticesinde, şüphelilerin hak sahibinden habersiz şekilde hazırladıkları sahte belgelelerle arsayı 20 milyon TL bedelle devretmeye çalıştıkları belirlendi. Tapu ve satış işlemleri esnasında düzenlenen eş zamanlı operasyonda, sahte vekaleti kullanan şahıs, alıcı konumundaki kişi ve olayla bağlantılı olduğu tespit edilen toplam 8 şüpheli gözaltına alındı.
Operasyon kapsamında yapılan aramalarda dolandırıcılık girişiminde kullanılan çok sayıda evrak ile şüphelilere ait 9 adet cep telefonuna el konuldu.
4 Şüpheli Cezaevine Gönderildi
Jandarmadaki işlemleri tamamlanan 8 şüpheli, geniş güvenlik önlemleri altında adli makamlara sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan zanlılardan 4’ü tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 4 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.