MERSİN

Akdeniz Belediyesi'nden Mahmudiye’ye 600 Ton Asfalt

Akdeniz Belediyesi, merkez ve kırsalda yol, asfalt ve kaldırım yenileme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Abone Ol

Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, merkez-kırsal ayrımı yapmaksızın ilçeye bağlı mahallelerin yol, asfalt, kaldırım ve kilit taşı eksiklerini tamamlayarak vatandaşların ulaşımdaki konfor ve güvenliğini artırmaya devam ediyor.

Fen İşleri ekipleri, hazırlanan plan doğrultusunda aynı anda birçok noktada yoğun tempo ile çalışıyor. Kimi yerde sıcak asfalt serimi yapılırken, kimi yerde de asfalt yama, kaldırım, kilit taşı ve karo yenileme çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.

Mahmudiye Mahallesi’nde 600 Ton Asfalt Sürprizi

Çalışmalar kapsamında, Mahmudiye Mahallesi’nin 4813 numaralı sokağında kapsamlı bir yenileme başlatıldı. Önce iş makineleriyle kazılıp tesviye edilen 430 metre uzunluğundaki sokağa, toplamda yaklaşık 600 ton sıcak asfalt serilecek. Mahalle sakinleri, sokağın çehresini değiştiren bu çalışmalardan dolayı Akdeniz Belediyesi’ne ve ekiplere teşekkürlerini iletti.

Öte yandan ekipler; Hal, Gündoğdu ve Cami Şerif mahallelerinde asfalt yama hizmeti sunarken; Yeni Mahalle, Gündoğdu, Güneş ve Kültür mahallelerinde de kilit taşı, kaldırım ve karo tamiratı yaptı. Ayrıca Mesudiye ve Çay mahallelerinde sürücülerin aşırı hız yapmasını engellemek amacıyla kasis montajı gerçekleştirilerek sokaklar daha güvenli hale getirildi.

Başkan V. Şener: “Akdeniz’i Daha Yaşanılır Bir Kent Haline Getireceğiz”

Devam eden çalışmalar hakkında değerlendirme yapan Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Zeyit Şener, hizmetlerin sadece yol yenilemenin ötesinde, ilçenin yaşam kalitesini yükselten bir dönüşüm niteliğinde olduğunu belirtti.

Başkan V. Şener, şunları kaydetti:

“Akdeniz’de yaşamı daha da güzelleştirip kolaylaştırmak, vatandaşlarımıza çok daha konforlu, güvenli, temiz ve estetik bir kent yaşamı sunmak amacıyla hizmet birimlerimiz aralıksız çalışıyor. Hiçbir ayırım yapmadan Akdeniz’in ihtiyaç duyan her mahallesinde, her sokağında kararlılıkla çalışmaya, Akdeniz’i daha da yaşanılır bir kent haline getirmeye devam edeceğiz.”