KAHRAMANMARAŞ - 17.09.2022 - HİBYA - İş İnsanı ve Mali Müşavir Fatih Ölmez 2022 yılı Ağustos ayı enflasyon oranlarını değerlendirdi.

Ölmez açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Ülke parasının hızla değer kaybederek paranın işlevlerini yapamaz hale geldiği bir ortamda her alanda bir fiyat anarşisinin yaşanması ve bundan yararlananlar olması hiç şaşırtıcı değil. Türkiye şu anda bu anarşiyi yaşıyor. Herkes sattığı ürüne kafasına göre bir fiyat koyuyor. Panik halindeki tüketici önemsediği bir ürünü bir zam daha yemeden almak için bir yerine iki tane alıyor. Bunu gören dükkân sahibi de ürüne bir zam daha yapıyor.

Dünyada 51 ülke enflasyonla mücadele için faiz artırımına gitmesine rağmen, bizde yılbaşından ağustosa kadar sabit kalan politika faiz oranı ağustos ayında 100 baz puan düşürülerek yüzde 13’e kadar çekilmişti. Bunun doğal sonucu olarak döviz kurları da yukarı yönlü hareket halindedir ve döviz kurlarının yükselmesi de enflasyonu yükseltmektedir. Eylül ayında para politikası kurulunun yapacağı toplantıda faizi yüzde 13’te sabit tutması büyük ihtimaldir."


Hibya Haber Ajansı