İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gelecek seçimlerin güçlendirilmiş parlamenter sistem mücadelesi adına yapılacak son seçim olduğuna vurgu yaptı. Akşener, "Bu seçimi almak zorundayız. Bu seçimde başarmak zorundayız. Türkiye ölmez bitmez ama varsayın kaybettik. Ondan sonra bir daha parlamenter sistem konuşulamaz." dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İzmit Belediyesi'nin 3 yıllık çalışmalarının anlatıldığı programda vatandaşlara seslendi.

Konuşmasının bir bölümünde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne yönelik eleştirilerde bulunan Akşener, "Türkiye bir ucube sistemle yönetiliyor." dedi.

İktidara yönelik "Attaya göndereceğiz." ifadelerini hatırlatan Akşener, vatandaşların "EYT'li mi emekli edeceksiniz, normal mi?" diye sorduğunu aktardı.

"EYT'li” cevabını verdiğini belirten Akşener, “Bir süre maaş almasınlar" şeklinde konuştu.

Gelecek seçimlerin güçlendirilmiş parlamenter sistem mücadelesi adına yapılacak son seçim olduğuna vurgu yapan Akşener, "Bu seçimi almak zorundayız. Bu seçimde başarmak zorundayız. Türkiye ölmez bitmez ama varsayın kaybettik. Ondan sonra bir daha parlamenter sistem konuşulamaz." ifadelerini kullandı.

Akşener şunları söyledi:

"Önceliğimiz parlamenter sisteme geçmektir. Önceliğimiz hukukun üstünlüğünü, kamil bir demokrasiyi ve adaleti sağlamaktır. Bunun yolu da denge ve denetleme mekanizmalarının bulunduğu ve 21. yüzyılın yeni değer setlerine uygun, gençlerin umudunu da hayata geçirebilecek, Türkiye'ye nefes aldıracak güçlendirilmiş parlamenter sisteme bu ülkeyi geçirmektir. Onun yolu iki şeyi kazanmaktan geçiyor. Biri, cumhurbaşkanlığını kazanacağız diğeri de Meclis'i kazanacağız."


Hibya Haber Ajansı