Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen program, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca’nın Atatürk Anıtı’na çelenk bırakması ve ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Programa, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Cumhuriyet Meydanı’nın ardından kutlama programı Kültür Merkezi’nde devam etti.

“Öğretmenlik mesleği kutsaldır"

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, törendeki konuşmasında öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutlayarak, “Bu vesile ile başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmaz üzere ebediyete itikal etmiş öğretmenlerimizi, eğitim şehitlerimizi rahmetle saygıyla yad ediyorum. Öğretmenlik mesleğini burada ifade etmeye çalışmak yetersiz gelecek. Çünkü siz bu mesleği yanşayarak idrak ederek yola yola çıktınız ve görevinizi yerine getirdiniz." dedi.

Öğretmenlere sonsuz saygı duyduğunu kaydeden Vali Pehlivan, "Dünyada sayısız meslek gurupları var elbette ki bütün meslek dalları önemlidir. Ama bunlar içerisinde öğretmenlik mesleğinin müstesna bir yeri var. Çünkü öğretmenlik mesleği insan yetiştirmek gibi ulvi bir amaca hizmet eder. Öğretmenler bizlere hayatın mantığını öğretir. Bizi hayata hazırlayan annemiz babamız kadar da kutsaldır. Elimizi tutar ve bizi hayat yolunda emin adımda yürümek üzere yetiştirir.” ifadelerini kullandı.

"Öğretmen umudun adaletin timsalidir"

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ise, öğretmenlik mesleğine hayatlarını adayan, öğrencileri büyük özveriler ile evlatları gibi yetiştiren onlara ana baba kardeş olan öğretmenlere şükranlarını sunarak, “Millet Mekteplerinin açılışı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmenliğe kabul tarihi olan 24 Kasım 1981 yılından itibaren öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır” dedi.

Dünyada ki en onurlu mesleklerin başında gelen öğretmenlik olduğunu sözlerine ekleyen Koca, “ Öğretmenlik özveri sabur ve hoşgörü isteyen bedeli ise hiçbir maddi karşılık ile ölçülemeyecek olan özgün ve saygın bir meslektir. Öğretmen eğitimin lideri geleceğin mimarıdır. Öğretmen umudun, adaletin timsali, şefkatin abidesidir. Bütün meslektaşlarım benim kardeşimdir.” şeklinde konuştu.

"Öğretmenler Günü kutlu olsun"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış da, “ Cumhuriyetimizin eğitim seferberliğini en büyük atılımlarından biri olan Millet Mekteplerinin açılış yıl dönümünde Başöğretmenimiz Atatürk başta olmak üzere tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından emekliye ayrılan öğretmenlere plaket ve çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere de hediyeler takdim edildi.

Program, Suphi Öner Öğretmenevi’nde düzenlenen resim sergisi ve Toroslar Yardım ve İyilik Vakfı Huzurevi şiir dinletisi ile devam ederken, Forum AVM’de düzenlenen öğretmenler konseri ile sona erdi.

Hibya Haber Ajansı