Gökçel’den operasyonlara ilişkin açıklama
Yeni Parti Mersin İl Başkanı Cengiz Gökçel, Mersin’de belediyelere yönelik gerçekleştirilen operasyonlar ve gözaltılara ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.
Gökçel, operasyon ve gözaltıların hukuk devleti açısından ciddi biçimde değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, kamu kaynaklarına ilişkin her türlü iddianın hukuk içinde araştırılması gerektiğini ifade etti.
Kamu zararı bulunması halinde sorumluların yargı önünde hesap vermesi gerektiğini belirten Gökçel, seçilmiş belediye başkanları açısından uygulanacak hukuki tedbirlerin somut gerekçelere, gereklilik ve ölçülülük ilkelerine dayanması gerektiğini savundu.
“Fon meselesi gündemden düşürülmemeli”
Açıklamasında yatırımcıların mağduriyetine de dikkat çeken Gökçel, yüz binlerce yatırımcıyı mağdur eden fon krizine ilişkin kamuoyunun yanıt beklediği sorular bulunduğunu belirterek, “Fon meselesi gündemden düşürülmemeli” mesajı verdi.
Gökçel, hukuk uygulamalarında eşitlik vurgusu yaparak, adaletin kişiye ve konuma göre değiştiği algısının hukuk sistemine duyulan güvene zarar vereceğini ifade etti.
Açıklamasının sonunda Yeni Parti olarak hukukun, adaletin ve Mersin halkının iradesinin yanında olduklarını belirtti.
Gökçel: Hukuk herkese eşit uygulanmalı
Yeni Parti Mersin İl Başkanı Cengiz Gökçel, belediyelere yönelik operasyon ve gözaltılara ilişkin açıklamasında hukuk ve adalet vurgusu yaptı.
Muhabir: A.Vahap Şehitoğlu
Yorumlar





