Hatay Büyükşehir Belediyesi'nce (HBB) ilk kez üniversiteye gidecek öğrencilere destek olmak amacıyla hayata geçirilen 'İlk Bavulum İlk Biletim Projesi' bu yıl da devam ediyor.

HBB Başkanı Mehmet Öntürk'ün seçim döneminde sözünü verdiği ve göreve geldiği ilk yıl hayata geçirilen proje kapsamında, Hatay'dan şehir dışındaki üniversitelere gidecek öğrencilere yol harçlığı ile kişisel bakım ve hijyen ürünlerinin bulunduğu bavullar veriliyor. Projeden 2024 ve 2025 yıllarında toplam 14 bin 733 öğrenci faydalandı.

Bu yıl proje kapsamında öğrencilere verilen yol harçlığı 4 bin TL'ye yükseltildi. 25 Ağustos 2026 tarihinde başlayan başvurular yalnızca online olarak yapılabilecek.

Projeden yararlanmak isteyen öğrencilerde, 2026 yılında Hatay dışında bir üniversiteyi kazanmış ve kaydını tamamlamış olma ile Hatay'da ikamet etme şartı aranıyor. Öğrencilerin devlet üniversitesi veya özel üniversitelerin yüzde 100 burslu örgün eğitim programlarından birine yerleşmiş olması gerekiyor.

Başvuruların değerlendirilmesinin ardından olumlu sonuçlanan öğrenciler HBB tarafından SMS ile bilgilendirilecek. Bavullar, mesajda belirtilen tarih ve adreste öğrencilere teslim edilecek.

Muhabir: Sonses .tv