SONSESTV - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Mersin’de gözaltında bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Vahap Seçer’e destek için kente geldi.
Yavaş, Seçer’in ailesi ve yakınlarıyla bir araya gelerek geçmiş olsun dileklerini iletti. Ziyaretin ardından açıklama yapan Yavaş, soruşturma sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
“Konuyu anlamaya çalışıyoruz”
Seçer’in ifadesinin alındığını belirten Mansur Yavaş, ziyaretinin hem geçmiş olsun dileklerini iletmek hem de süreci anlamaya çalışmak amacı taşıdığını söyledi.
Yavaş, belediye başkanlarının dokunulmazlığı bulunmadığını ancak soruşturma ve ifade alma süreçlerinde belirli usullerin olduğunu vurguladı.
“Neden sabah evinden alıp götürüyorsunuz?”
Belediye başkanlarının soruşturma kapsamında ifadeye davet edilebileceğini belirten Yavaş, Seçer’in sabah saatlerinde evinden gözaltına alınmasını eleştirdi.
Yavaş, “Davet etseydiniz de aynı ifadeyi verecekti. O zaman neden sabah evinden alıp götürüyorsunuz?” diyerek, herkesin kendi savunmasını yapabileceği bir sürecin işletilmesi gerektiğini söyledi.
Mansur Yavaş, açıklamasında özellikle “Biz adaletle eşitlik istiyoruz” ifadelerini kullandı.
“Mersin halkının iradesine saygı gösterilmeli”
Vahap Seçer’in Mersin halkının yaklaşık yüzde 60 oyuyla yeniden seçildiğini hatırlatan Yavaş, belediye başkanlarının hangi partiden olduğuna bakılmaksızın aynı hukuki süreçlere tabi tutulması gerektiğini savundu.
Yavaş, Seçer’in de diğer belediye başkanları ve kamu görevlileri gibi hukuk çerçevesinde yargılanması gerektiğini ifade etti.
“Vahap Başkanımızın serbest bırakılmasını bekliyoruz”
Soruşturma kapsamında kendilerine ulaşan bilgilerde bazı doğrudan temin alımlarının gündeme geldiğini belirten Yavaş, söz konusu işlemlerin ihale kapsamında değerlendirilmediğini savundu.
Yavaş, mevcut bilgiler doğrultusunda Vahap Seçer’in serbest bırakılmasını beklediklerini dile getirdi.
Mansur Yavaş’ın Mersin ziyareti, gözaltındaki belediye başkanlarına yönelik siyasi destek ziyaretlerinin son halkası olurken, gözler soruşturma kapsamında yürütülen adli sürece çevrildi.
Mansur Yavaş’tan Seçer’e destek: Eşitlik istiyoruz
Mansur Yavaş, Vahap Seçer’in ailesini ziyaret etti. Yavaş, “Adaletle eşitlik istiyoruz” diyerek Seçer’in serbest bırakılmasını beklediklerini söyledi.
Muhabir: A.Vahap Şehitoğlu
Yorumlar





