Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin “1 Ekmek 1 Çorba” projesi, havaların serinlemesiyle yeniden vatandaşlarla buluştu. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından kentin farklı noktalarına kurulan mobil araçlardan her sabah sıcak mercimek çorbası ikram ediliyor.
Haftanın 6 günü, Mersin merkez ile Erdemli, Tarsus, Çamlıyayla ve Silifke ilçelerinde toplam 60 noktada gerçekleştirilen proje, bugüne kadar 2,5 milyonun üzerinde vatandaşa ulaşarak büyük ilgi gördü.
“Haftada 6 Gün 60 Noktada Hizmet Veriyoruz”
Sosyal Hizmetler Dairesi’nden Selime Canlı, projeye dair şu bilgileri verdi:
“2019 yılından bu yana, işine yetişmeye çalışan vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin içini ‘1 Ekmek 1 Çorba’ projesiyle ısıtıyoruz. Haftada 6 gün kent genelinde 60 noktada hizmet veriyoruz. Vatandaşlarımız, çorba noktalarının konumlarını Teksin uygulamamız ve web sitemizden öğrenebilir.”
Vatandaşlar Projeyi Çok Sevdi
Projeden faydalanan Mersinliler, çorbanın lezzetinden ve ücretsiz oluşundan memnuniyetlerini dile getirdi:
-
Gülseren Elveren: “24 yıl aşçılık yaptım ama bu tat yok. Bu yüzden gelip alıyorum.”
-
Osman Soyer: “Türkiye’de insan ve vatan için hizmet yapanlara minnettarız. Sabah içimizi ısıttı.”
-
Mustafa Ay (öğrenci): “Hem sağlıklı, hem tadı güzel hem de ücretsiz olması çok iyi.”
-
Hasan Turhan: “Sabah işe giderken çorbamı alıyorum. Başkanımıza teşekkür ederim.”
-
Kadir Emekli: “Hem işe hem okula gidenler çorba alıyor. Çok güzel bir hizmet.”
-
Durdu Koca: “Soğuk havada güzel bir şey yapıyorlar. Aç olan öğrenciler için çok değerli.”
Güne Sıcak Bir Başlangıç
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin “1 Ekmek 1 Çorba” projesi, vatandaşların gönlünde taht kurmaya devam ediyor. Proje, özellikle soğuk havalarda, işe ve okula gidenlerin gününü ısıtan anlamlı bir sosyal hizmet olarak öne çıkıyor.


