Mersin’in Akdeniz ilçesinde karpuz yüklü arabayı çekerken aşırı sıcaklar ve yorgunluk nedeniyle yere yığılan at için yetkililer kısa sürede devreye girdi. Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, 2 veteriner hekim eşliğinde Barış Mahallesi’ndeki ahıra giderek müdahalede bulundu. Yapılan kontrollerde atın genel sağlık durumunun iyi olduğu, vücudunda sadece koşum takımlarının baskısından kaynaklanan hafif sıyrıklar bulunduğu belirlendi. Bakımı üstlenilen hayvan, kontrol altında tutulmak üzere kırsal bir mahalleye sevk edildi.

Ec08E511 4Ebd 48A2 9532 B43C3Facfd62

Antalyalı Hayvansever Sahiplendi

Sosyal medyada yayılan görüntülerin ardından sevindirici bir gelişme yaşandı. Durumu öğrenerek yetkililerle temas kuran Antalyalı bir hayvansever, bitkin düşen atı sahiplenmek istediğini iletti. Gerekli resmi prosedürlerin tamamlanmasıyla birlikte atın Antalya’daki bir çiftliğe götürülerek yeni ve korunaklı yaşamına başlayacağı bildirildi.

6D37987B Fec2 4Dfe Be99 00Bae32728B4

Sorumsuz Sahibine İdari Para Cezası

Atın maruz kaldığı ağır çalışma şartları ve ihmal nedeniyle idari süreç de başlatıldı. Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, hayvanı bu koşullarda çalıştıran sahibine Kabahatler Kanunu kapsamında 5 bin 469 lira idari para cezası uyguladı.

Muhabir: Sonses .tv