Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, mahallelerdeki Kültür Sanat Evlerinde eğitim alan kadın kursiyerleri ve kızlarını, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün desteğiyle Silifke Kapızlı’da bulunan Yıldırım Beyazıt Gençlik Kampı’nda ağırladı.

Cumhurbaşkanlığı tarafından 2025 yılının “Aile Yılı” ilan edilmesi sebebiyle organize edilen bu özel kampta, 85 anne ve kızı doğayla iç içe, unutulmaz ve keyifli 3 gün geçirdi.

Thumbnail Anne Kız Kampı (5)

Sosyal ve Kültürel Etkinliklerle Dolu Program

Kamp boyunca katılımcılar, gündüz saatlerinde okçuluk, yürüyüş, el sanatları, spor ve çeşitli yarışmalar gibi sosyal ve kültürel etkinliklere katıldı. Akşamları ise sahilde bir araya gelerek türküler söyledi ve birlikte vakit geçirmenin mutluluğunu yaşadı. Etkinlik, anneler ve kızlarının hem stres atmasını hem de yeni dostluklar kurarak dayanışma ruhunu pekiştirmesini sağladı.

Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Zeyit Şener, projeye ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti:

“Kadınların ve çocuklarının, günlük hayatın yoğun temposundan uzaklaşıp birlikte kaliteli zaman geçirmelerini sağlamak bizim için çok değerli. Ailelerimiz için bu tür etkinliklerimizi sürdürmeyi hedefliyoruz.

Akdeniz Belediyesi’nin, özellikle kadınların sosyal yaşamda daha aktif rol almasını ve aile içi iletişimin güçlenmesini hedefleyen bu çalışması, katılımcı anneler ve kızlarından büyük beğeni ve takdir topladı. Unutulmaz anılarla dolu kampın devam etmesi yönündeki dilekler, projelerin önemini bir kez daha ortaya koydu

Muhabir: Ahmet Biracı