Antalya'nın Türk-İslam topraklarına katılışının 819. yıl dönümü, Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen "Uluslararası Antalya Sempozyumu" ile taçlandırıldı. Kutlamalar kapsamında Prof. Dr. Erkan Göksu tarafından verilen "Fetih ve Fatih" konferansı öncesinde, Selçuklu dönemine ait kitabe örneklerinin sunulduğu "Fetihnameler Fotoğraf Sergisi"nin açılışı gerçekleştirildi.
"Eserlerimiz Bu Toprakların Tapusudur"
Konferansta konuşan Antalya Valisi Hulusi Şahin, 1207 yılındaki fethin önemine değinerek, "Ecdadımız bu toprakları koloni olarak değil, vatan arayışıyla ilim ve irfanla fethetti. Bugün ayakta duran Selçuklu eserleri, bu toprakların Türk yurdu olduğunun tescilli tapu belgeleridir" dedi.
Gelecek Nesillere Milli Bilinç Vurgusu
Vali Şahin, fetih kutlamalarının sadece birer tören değil, gençlere milli ruh kazandırma aracı olduğunu belirtti. Tarihi kayıt altına almanın önemini vurgulayan Şahin, "Biz köksüz bir topluluk değil, kadim bir milletiz. Mazimizden aldığımız güçle ortak bir gelecek inşa ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Geniş Katılımlı Tören
Edebiyat Fakültesi'nde düzenlenen programa askeri ve mülki erkanın yanı sıra çok sayıda akademisyen katıldı. Program sonunda Vali Şahin, katkılarından dolayı Prof. Dr. Erkan Göksu'ya plaket takdim etti.





