Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, kent genelindeki muhtarlarla kapsamlı bir değerlendirme toplantısında bir araya geldi. Tarsus Belediyesi Başkan Yardımcıları ile birlikte, MESKİ ve Büyükşehir Belediyesi birim yöneticilerinin de katıldığı toplantı, hem mevcut çalışmaların hem de mahalle taleplerinin masaya yatırıldığı geniş kapsamlı bir oturum oldu.
Toplantıya MESKİ Genel Müdürlüğü adına İşletmeler 3. Bölge Daire Başkanı Önder Yandımata, MESKİ Doğu Abone Şube Müdürü Muhammed Güzel, Doğu İçme Suyu Şube Müdür Vekili Efe Tangüler, Doğu Kanalizasyon Şube Müdür Vekili Hasan Baltacı, Çamlıyayla–Tarsus Koordinasyon Şube Müdürü İsmail Belli ve Mersin Tarsus Muhtarlar Derneği Başkanı Rıza Türkmen de katılım sağladı.

Başkan Boltaç, muhtarların yerel yönetimin temel direği olduğunu vurgulayarak, “Muhtarlar demokrasinin yapı taşıdır. Vatandaşın güveniyle seçilmiş insanlar olarak bizlerle birlikte omuz omuza çalışıyorsunuz. Bu birliktelik Tarsus’un geleceği için çok değerli” ifadelerini kullandı.
Göreve geldiklerinden bu yana yaklaşık 50–55 kilometre asfalt çalışması gerçekleştirdiklerini belirten Boltaç, kentte yürütülen yatırımlar hakkında muhtarlara bilgi verdi. Açılışı yaklaşan Kent Meydanı Projesinin Tarsus’a modern bir yaşam alanı kazandıracağını ifade eden Başkan, proje sırasında ortaya çıkarılan gladyatör ve balıkçı mozaiğinin de kentin kültürel mirasına dikkat çektiğini söyledi.

Yaptıkları Malta ziyaretinde Tarsus adına aldıkları ödülün gurur verici olduğunu belirten Boltaç, Tarsus’un turizm, tarım ve sanayide yeni bir döneme girdiğini, “Gecesi ayrı gündüzü ayrı güzel bir kent oluşturuyoruz” sözleriyle dile getirdi.
Muhtarların taleplerinin tek tek not alınmasını isteyen Başkan Boltaç, çözüm sürecinde Büyükşehir, MESKİ ve Tarsus Belediyesi arasında tam bir koordinasyon sağlanacağını vurguladı. Beş yıl boyunca asfalt çalışmalarının kesintisiz süreceğini belirten Boltaç, kentsel dönüşüm sürecinde özellikle Yeni Mahalle’nin öncelikli alan olduğuna dikkat çekti.
“Alt yapı ve üst yapı sorunlarını biliyoruz. Bu süreci kararlılıkla yöneteceğiz” diyen Başkan Boltaç, muhtarlarla birlikte çalışarak Tarsus’un tüm sorunlarını planlı bir şekilde çözeceklerini ifade etti.





