Mersin Büyükşehir Belediyesi, "10-16 Mayıs Engelliler Haftası" etkinlikleri kapsamında özel gereksinimli bireylere yönelik anlamlı ve eğlenceli bir program düzenledi. Engelsiz Yaşam Parkı'nda gerçekleştirilen 80'ler 90'lar Partisi, özel bireyleri ve ailelerini nostaljik bir atmosferde bir araya getirdi. Müzik, dans ve ikramlarla dolu etkinlikte katılımcılar doyasıya eğlenirken, sosyalleşme imkanı da buldular.
![]()
Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda düzenlenen etkinlik, kentin dört bir yanındaki özel gereksinimli bireylere ve ailelerine açıktı. Yoğun katılımın gözlendiği partide, Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası'nın seslendirdiği 80'li ve 90'lı yılların sevilen şarkılarıyla unutulmaz anlar yaşandı. Pamuk şeker, patlamış mısır ve kısır ikramlarının yapıldığı etkinlikte, dönemin ruhunu yansıtan özel bir köşede hatıra fotoğrafları çektirildi. Disko toplarının ışıltısı altında dans eden özel bireyler, hem eğlendiler hem de kendilerini özel hissetmenin mutluluğunu yaşadılar. "Sevgi Varsa Engel Yok" mottosuyla devam eden Engelliler Haftası etkinlikleri, farklı programlarla sürecek.
![]()
Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürü Abdullah Gerboğa, Engelliler Haftası boyunca çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirterek, "Engelsiz Yaşam Parkı'nda 80'ler 90'lar konseptiyle özel gereksinimli bireylerimizle bir araya geldik. Bu etkinlik, belediyemizin hizmetlerinden faydalananların yanı sıra kentimizdeki tüm engelli bireylere açıktı. Katılımcılarımız döneme uygun kıyafetleriyle doyasıya eğlendiler. Etkinliklerimiz hafta boyunca devam edecek, vatandaşlarımız sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirler" dedi.
Etkinliğe katılan velilerden Hülya Önder, oğlunun Engelsiz Yaşam Parkı'ndaki tüm etkinliklerden memnun kaldığını ifade ederek, "Bugünkü 80'ler 90'lar partisine konsepte uygun giyinmeye çalıştık. Çocuklarımız toplumun bir parçası olduğunda daha mutlu oluyorlar. Büyükşehir Belediyemize çocuklarımızın her alanda var olması için gösterdiği çabalardan dolayı teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu. Bir başka veli Nedime Demir ise etkinliği çok eğlenceli ve samimi bulduğunu dile getirerek, "80'ler ve 90'ların ruhunu tekrar yaşattılar, herkese açık olması çok hoşuma gitti" dedi. Kızı ilk kez böyle bir etkinliğe katılan Güler Katırcıbaşı da kızının mutluluğunu dile getirerek Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti. Etkinliğe katılan özel bireylerden Alın Katırcıbaşı, Beyza Günşor, Selçuk Karaaslan ve Gamze Polat da eğlendiklerini ve mutlu olduklarını ifade ettiler.





