Yeşilay Türkiye Rafting Şampiyonası 1. Ayak ve Milli Takım Seçme Yarışları, Tunceli’nin eşsiz doğasına sahip Munzur Vadisi’nde start aldı. Türkiye’nin en uzun, dünyanın ise ikinci en uzun rafting parkuruna ev sahipliği yapan şehirde, yüzlerce sporcu ay-yıldızlı forma için kürek çekiyor.

10 İlden 300 Genç Sporcu Katılıyor
Organizasyona 10 farklı şehirden 18 kulüp ve 49 takım katılım sağladı. Yaklaşık 300 sporcunun yer aldığı yarışlar, Munzur Nehri’nin zorlu ve adrenalin dolu sularında gerçekleştiriliyor. Şampiyonanın ilk ayağı olması sebebiyle büyük önem taşıyan organizasyon, aynı zamanda Milli Takım kadrosunun belirlenmesinde kritik rol oynayacak.

Vali Aygöl: "Dünyanın En Özel Parkurlarından Birindeyiz"
Yarışların startını veren Tunceli Valisi Şefik Aygöl, şehrin spor turizmindeki gücüne dikkat çekerek şunları söyledi:
"Munzur Vadisi, 36 kilometrelik mesafesiyle ülkemizin en uzun, kapasitesiyle dünyanın en uzun ikinci parkuru konumunda. Geçen yıl şampiyonayı burada noktalamıştık, bu yıl ise açılışı ve milli takım seçmelerini burada yapıyoruz. Hava ve doğa harika, gençlerimiz heyecanlı. Kazasız, başarılı bir yarış diliyorum."





