İşte o bilgilendirmeler

Bilgilendirme : 1

Denizli Pamukkale Üni . Teknokent kampüsü içerisinde bulunan Netinternet Datacenter ile 10 yılı aşkın süredir sunucu ve network üzerinde hizmet almaktayız.
Sabah saatlerinde 10:24 itibariyle MySQL servisi ile başlayan teknik sorun 11:16 itibariyle donanımsal olarak ve alt yapı olarak sorunlarla birleşerek sistem çökmesine sebep olmuştur. Yapılan tüm müdahaleler sağlıklı bir netice vermemiştir.

Sabotaj da dahil olmak üzere bir çok senaryo üzerinde durulmaktadır. Şuanda hem Netinternet ekibi hemde bizim ekibimiz tüm bilgi / birikimiyle müdahalelerini sürdürmeye devam etmektedir.

Şu saate kadar yedekleme ünitesi de dahil tüm alt yapıdaki bu sorundan dolayı sunucular aktif edilememiştir.

Acil durum eylem planımız bünyesinde kriz çözmek adına diğer senaryolar gündeme alınmıştır.

Bu gece itibariyle yapılan müdahalelerde de sonuç alınamazsa diğer seneryolara geçilecektir ki bunların başında tüm sitelerin sıfırdan kurulması ve en azından güncel haberlerini eklemeye devam etmesi geriye dönük arşivlerin sonradan sisteme dahil edilmesi de yer almaktadır.

Şu anda kesin bir şekilde bir açıklama yapmak için henüz erken ama elimizden geleni yaptığımızı bilmenizi istiyor yaşanan bu süreçten en az zararla çıkmak için tüm birimlerimizi seferber ediyoruz.

Gelişmeler yaşandıkça sizi bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Bilgilendirme : 2

Denizli'de datacenter ve oradaki ekibin yapabileceği tüm işlemler yapılmış olup sistem aktif edilememiştir.
Şu sıralar diskler ve tüm sunucular fiziksel olarak İstanbul'a taşınmaktadır. Sabah 09:00 gibi İstanbul'a ulaşacaktır.

Burada alanınıda uzman bir veri kurtarma merkezi tarafından 09.08.2022 11:00'de işleme alınacak ve %99 oranında tüm veriler kurtarıldıktan sonra ivedilikle sunucu aktif edilmesi için verileri doğrudan transfer edilecektir.

Bilgilendirme : 3

Sunucu ve diskler İstanbul'a getirildi. 2-3 saat ön analiz ve modul incelemesi ardından ne kadar süre içerisinde verilen kurtarılarak transfer edileceği ve sitelerin yeniden yayına geçeceği kesinleşecektir. Arşiv ve veri kurtarma işlemleri 24 saatten uzun sürecekse ilk olarak yayında olmam ve haber yayınlamam lazım diyen müşterilerimize sıfırdan kurulum yaparak haber eklemeleri sağlanacaktır. Ardından arşivleri kurtarıldığında güncel haberleri ile birleştirilecektir.

Diğer müşterilerimizin sitelerinde ise bakım Aşamasındayız en kısa sürede yayında olacağız gibi bir ibare içeren sayfalar yüklenecektir.

Bilgilendirme : 4

Diskler ve sunucu Türkiye’nin sertifikalı adli ve veri kurtarma merkezi olan MyDisk firmasında incelemeler devam etmektedir.

Eş zamanlı olarak yeni sunucular kurulmuştur. Kurtarılan veriler 100 Mbit bağlantı ile anlık olarak sunuculara gönderilecektir.

MyDisk mühendisleri gereken analiz ve inceleme ve müdahalelerin ardından tam olarak tamamlanma süresi hakkında net bilgiyi bizlerle paylaşacak ve eş zamanlı olarak sizlere duyurulacaktır.
Bilgilerinize sunar yaşanan bu aksaklık İçin teker teker tüm müşterilerimizden özür diler gereken her şeyin en hızlı bir şekilde yapılmaya gayret gösterildiğini bildiririz.