Dijital medya planlama son günlerde her şeyin dijitalleştiği şu günlerde önem arz ediyor. Şirketlerin belli bir planları olması sayesinde kısa sürelerde çok iyi yerlere gelmesi amaçlanıyor. Dijital medyayı aslında kısaca özetlemek gerekirse; internetin ulaşabildiği her ortam üzerinden iletişime geçilmesini sağlayan mecralardır.

Hızla gelişen bu dijital mecralar sayesinde müşterilerinize kısa sürelerde ulaşabilirsiniz. Bu mecralar ile birlikte markanızı büyütebilirsiniz. Ancak seçeneklerin bol olması nedeniyle karmaşıklık söz konusu oluyor. Bu noktalarda ise yapılması gereken durum, markanız için en iyi stratejileri belirlemektir. Başarılı bir şekilde dijital medya planlaması yapmak istiyorsanız, belli stratejileriniz olmalıdır. Daha sonrasında ise aksiyon almanız gerekiyor. Kısaca dijital medya planlaması müşterinin başarıya ulaşması için gerçekleştirilecek stratejilerin planlamasından geçiyor.

Medya Planlama

Medya planlama, reklam mesajlarının ulaştırılması için gerçekleştirilecek uygulamalardır. Bu uygulamalar genel olarak reklam verenin belirleyeceği mesajların ulaşacağı hedef kitleye odaklanmaktadır. Reklam ile birlikte pazarlama amaçlarının bir planı sayesinde medya kanalı seçilmektedir. Bu medya kanalları ise günümüzde genellikle sosyal medya platformları olmaktadır. Doğru bir şekilde gerçekleştirilen medya planlamalarında;

  • Hedef kitleniz için profesyonel bir bakış açı kazanırsınız.
  • Küçük bir bütçe ile hedef kitlenin isteklerine yanıt bulabilirsiniz.
  • Sürecin ölçülebilir olmasından dolayı yeni reklamlar için hedefler gösterir.
  • Hedef kitleye net bir şekilde kreatif içerikler yaratılır ve mesaj verilmiş olur.
  • Müşteriye dair marka bağlılığı gerçekleştirilir. Bu nedenle de sadık bir müşteri profili ile karşı karşıya kalırsınız.
  • En önemlisi ise pazarlama stratejileriniz için gerçek veriler sağlamaktadır.

Dijital Medya Planlama

Dijital medya planlama sayesinde müşterilerinizin neler istediğini ortaya çıkartırsınız. Başarılı bir şekilde gerçekleştirilecek olan planlama nasıl olmalıdır;

  • İlk önce markanızın hedeflerini belirlemeniz gerekmektedir. Bu hedef asla bir hayal değil, ulaşılabilir bir hedef olmalıdır. Bu durum sizin tam olarak ne istediğinizin göstergesi olacaktır. Örnek vermek gerekirse; son 3 ay içerisinde organik arama trafiğinizin %30 oranında artırmak olabilir.
  • Rakiplerinizin iyi bir analizini yapmanız gerekiyor. Rakiplerinizin pazar içerisindeki payını hesaplamanız stratejileriniz için önemlidir. Rakipleriniz hangi hedef kitle için bir strateji belirlemektedir? Kullandığı iletişim yönlerine nasıl hâkim oldular? Bu sorulara net bir şekilde cevap bulmanız gerekmektedir.
  • Başarılı bir şekilde pazarlama planınızı oluştururken bütçenizi iyi hesaplamanız gerekmektedir. Aynı kitleye farklı kanallar üzerinden ulaşabileceğiniz için sizlere hangi kanalları kullanmanız gerektiği noktasında yardımcı olacaktır.
  • Pazarlama içerisinde her zaman taktiklerinizi değiştirmeniz gerekiyor. Dijital pazarlama günden güne değişim gösteriyor. Sizlerde bu değişime ayak uydurmanız gerekmektedir.
  • Sonuç verilerinizi her zaman doğru bir şekilde ölçmeniz gerekiyor. Neyde başarılı oldunuz, neyde başarısız olduğunuzu belirlemeniz için sonuçları ayrıntılı olarak analiz edebilirsiniz.

Bu şekilde ayrıntılı bir şekilde yapacağınız rekabet analiz ile birlikte yeni fikirler yaratabilirsiniz.

Medya Planlama ve Satın Alma

Medya planlama ve satın alma sayesinde markanız her zaman iyi sonuçlara ulaşacaktır. Profesyonel bir şekilde yardım almak aslında markanıza değer katacaktır. Medya planlama işlemlerinde tecrübeniz yok ise, satın alma işlemleri gerçekleştirerek profesyonel bir elin yardım etmesi iyi olacaktır. Markanızın hedefleri doğrultusunda, profesyonel bir yardım almak başarısız olduğunuz noktalara yardım sağlamış olur.

Dijital Medya Planlama Ajansı

Dijital medya planlama ajansı ile çalışmanız markanız için profesyonel bir yardım demektedir. Ajanslar sizlere her zaman başarısız olduğunuz noktalar hakkında bilgi verir. Bu şekilde bütün kanalları analiz edersiniz. Bu analiz işlemleri ajans sayesinde doğru ve güvenilir bir şekilde sağlarsınız. Sizlere sunulacak raporlar ile birlikte markanızı büyütmeye devam edersiniz. Markanız profesyonel bir yardım alması neticesinde iyi yerlere gelecektir.