Rusya Devlet Başkanı Putin, Donetsk, Luhansk, Herson Zaporijya'nın ilhakını resmen açıkladı.

Vladimir Putin, Rus ordusunun Ukrayna’da ele geçirdiği Herson ve Zaporijya bölgelerinin sözde bağımsızlıklarını tanıyan kararnameleri imzalamasının ardından Kremlin Sarayı'nda düzenlenen törende açıklamalarda bulundu.

Putin'in konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Rusya Fedarosyonu vatandaşları referandumlar düzenlenmiştir. Tüm oylar sayılmıştır halk seçimimi yapmıştır.

Luhansk, Donetsk, Herson bölgesi kararını verdi ve bu sonuçlar kabul edilecektir. Dört yeni bölge kararını verdi çünkü bu milyonların çok açık bir tercihidir. Tabii ki çok haklı bir şekilde bu onların hakkı. Bu BM'nin 1. maddesinde yazar, kendi kaderini tayin etme hakkı.

Hiçbir şüphepe mahal vermemek için 4 bölgenin Rusya'ya bağlanması için imzalar atılmıştır. Bu temel insan hakkıdır ve tarihi bir haktır. 4 bölgenin Rusya'ya bağlanması için imza atacağız.

Batı'nın beni duymasını istiyoruz; Bu dört bölgedeki insanları artık bizim vatandaşımız olmuştur. Biz Kiev rejimine düşmanlığı bir an önce kenara koyması çağrısını yaptık. Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson'u tartışmayacağız. Ve buradaki otoriteler bu kararı görmeliler ancak bu şekilde barışçıl bir çözüme ulaşabiliriz.

Babalarımız ve dedelerimiz dünya savaşında bu toprakları savundular. Bölgedeki halkımızı savunmak için ölen askerlerimizin hepsi gerçek kahramandır. Büyük Rusya'nın kahramanlarını saygı duruşu ile analım.

Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson'da insanlar kararını vermiştir. Tüm zorluklara karşı Rusya'ya bağlıklarını korudular ve bunu kimse yok edemez. Ne Ukrayna  ne de Batı bzim birliğimizi ve ortak geleceğimizi elimizden alamaz

İnsanların oy vermelerini engellemeye çalıştılar. Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson artık bizim vatandaşlarımız olmuşlardır. Sonsuza kadar. Kiev'e müzakere masasına dönülmesi çağrısında bulunuyoruz. 4 bölgedeki insanların güvenliği için her imkanı kullanacağız.

Onlar Rusya'nın gelişmesini serpilmesini istemiyor. Biz istiyoruz. Dünyayı ele geçirme çabaları Rusya'nın çabalarıyla boşa çıkmıştır.

Bizi aptal yerine koymaya çalışıyorlar ve binlerce yıllık Rusya medeniyeti asla başka birinin iradesine boyun eğmeyecektir.

Batı'nın gücüyle sınırları çiğnemek ve tek taraflı oalrak kimin kendi geleceğine karar verecek hakkı olduğunu, kendi karar verdiklerini egemenliğin kime ait olacağını Batı'nın karar vereceğini kim söylemiştir.? Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson tercihini yaptı."
Hibya Haber Ajansı