Bakan Soylu ve Bakan Özer, incelemelerinin ardından basın açıklaması düzenledi.

Bakan Soylu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“11.15 sularında o saatten bu saate kadar yaklaşık 10  adet atım gerçekleşti. Bizim bugün Sayın Milli Eğitim Bakanımızla da bir protokol programımız söz konusuydu. O esnada aldığımız haber çerçevesinde Sayın Valimizle de buradaki güvenlik görevlisi arkadaşlarımla kurduğumuz temas sonucunda değerlendirmeleri alabilme imkanına sahip olduk. Hem

Karkamış’ın içindeki sivil yerleşim yerlerine bir saldırı oldu hem de gördüğünüz gibi okullarımıza da saldırı oldu. Okulun bahçe duvarının dışına bir düşüm söz konusu oldu. Oradan oluşan basınçla maalesef öğretmen odasının camları kırılması suretiyle 22 yaşındaki öğretmen Ayşenur Alkan şehit oldu. Allah rahmet eylesin.

Mahallelerin içerisinde evlere isabet etmek suretiyle de saldırı devam etti. Bu terörist saldısı sonucunda da bir duvarın içerisine girerek orada  5 yaşındaki çocuğumuz Hasan Karataş şehit oldu. Yine aynı evdeki Büşra Karataş, o da 5 aylık hamileydi ve maalesef o da karnından ağır bir yara aldı. İlk anda bir ölü bilgisi geldi fakat şu an entübe ve ona inşallah dualarımız onunla birlikte. 5 aylık bebeği de yaşatmaya çalışıyorlar. İnşallah o bebek de hayata tutunur. Tüm dualarımız onlarla birlikte.

Terörün kuralsız, insanlıktan yoksun yüzünün bir sonucudur. Biz bu saldırıları yıllar önce de burada yaşadık. Dün akşam itibariyle de Kilis Öncüpınar’a da aynı şekilde bugün öğleden sonra yine aynı havan atışları gerçekleşti. Bu meselenin tek bir karşılığı var. Atamayacak yere ve atamayacak hale kadar terörü temizlemektir. Allah kimseyi kötü komşu sahibi yapmasın. Bir terör devletini yanımıza komşu yapmak isteyenler, esas itibariyle Türkiye’nin gelecek yıllarını ambargo altına almak isteyenlerdir. Bu dün de çok net anlaşılmıştı bugün de çok net anlaşılıyor. 5 yaşındaki çocukların, masum sivil halkların üzerine bomba yağdıranlar, elbette ki bedelini ödeyecek. Türkiye Cumhuriyeti Devleti de bu büyük millet de bu aziz sorumluluğunu gelecek nesillere bırakmaz. Bunun hesabını çok net şekilde görecektir. Allah yaralılarımıza şifa versin. Biz bu alandaki tüm değerlendirmelerimizi yaptık. Ona göre de atacağımız adımları da belirledik. Bu mesele sona erene kadar ve terör çevremizden tamamen temizlenene kadar mücadele ettiğimiz arkaşlarımıza tek bir talimatımız var. Teyakkuz halindeyiz."

Bakan Özer, açıklamasında şunları söyledi:

“Acılıyız. 2 şehidimiz var. 10’a yakın yaralımız var. Bir okula böyle bir terör saldırısının isabet etmesi bizi çok yaraladı. İçeride gördüğümüz öğrencilerimizin kitaplarını defterlerini bırakıp sığınağa gitmesi bizi çok hüzünlendirdi. Öncelikle öğretmenimiz Ayşenur Alkan’a Allah’tan rahmet diliyorum. Bir öğretmenimizi daha kaybettik. Hızlı bir şekilde toparlanacağız. Bu hafta Karkamış’taki tüm okullarımızı tatil edeceğiz. Aynı zamanda hem Bakanlık olarak hem de Gaziantep’teki İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün tüm öğretmenleriyle birlikte buradaki öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve özellikle ailelerin psikolojik destekleriyle ilgili destekleri sağlayacağız. Hızlı bir şekilde okullarımızı onaracağız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, aziz milletiyle birlikte bu tip saldırılara karşı dimdik ayakta duracak, birlik ve beraberliğini çok daha güçlü hale getirerek, sadece bölgesine değil tüm dünyaya bu aziz milletin neler yapabileceğini gösterecek.”

Hibya Haber Ajansı