Beyoğlu’ndaki terör saldırısında hayatını kaybeden Yağmur Uçar’ın anısına öğrencisi olduğu Mehmet Niyazi Altuğ Anadolu Lisesi’nin bahçesine fidan dikildi. 

Yağmur için ikinci etkinlik ise bugün düzenlendi. Bu amaçla İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Bağcılar Kaymakamı Abdullah Uçgun, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Yağmur’un anneannesi Neşe Özsoy ile dedesi Mehmet Özsoy okulda bir araya geldi.

Yağmur yağışının altında toplanan davetliler, Yağmur adına okul bahçesine fidan dikti. Fidanın yanına da “Şehit Öğrencimiz Yağmur Uçar Anısına (2007 – 2022)” yazısı konuldu. Fidanın dikilmesinin ardından davetliler, hep birlikte başta Yağmur olmak üzere terör saldırısında yaşamını yitirenler için dua etti. Yağmur’un yakınlarına, öğretmen ve sınıf arkadaşlarına başsağlığı dileyen Yerlikaya, “Yüreğimiz bir daha böyle dağlanmasın, aynı acıları yaşamayalım” dedi. Özdemir ise “Yağmur aramızdan ayrıları bugün tam bir ay oldu. Onu hiç unutmadık. Onun adına diktiğimiz fidanın da geleceğe nefes olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı