Başkan Şehitoğlu, haber içeriği üreterek internet ortamında kendilerinden emin yayıncılık yapan gazetecilerin ve sahiplerinin üyesi olduğu Mersin İnternet Gazetecileri Cemiyetinin, İnternet haber sitelerinin ve gazetecilerinin haklarına kavuşması için bağlı bulunduğu Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu ve Akdeniz Gazeteciler Federasyonu çatısı altında büyük çaba gösterdiklerini ve bunda da başarılı olduklarını belirtti.
Şehitoğlu, “İnternet Yasasıyla, internet haber siteleri ve çalışan gazetecileri hukuken tanınarak mesleki itibarları iade edilmiştir. Ayrıca başkalarına hakaret ve iftira suç olmuş, yalan haberciliğe de tamamen darbe vurulmuştur. Bunlara karşı çıkan yasanın, basın özgürlüğüne karşı bir bağlantısı da yoktur. Etik kurallara uyan gazeteciler olarak biz bu çıkan yasaları yerinde ve olumlu buluyoruz." görüşünü savundu.

Şehitoğlu, 2 yıl önce kurdukları Mersin İnternet Gazeteciler Cemiyetinin üyesi olan usta gazetecilerin kendi adlarına kurdukları internet haber siteleriyle her gün Mersin’in nabzını tuttuklarını, sıcak haberleri anında il yöneticileri ve halka ulaştırdıklarını da belirterek:
“İnternet haberciliğinde ustalaşma yolunda daha da çok yol almak zorundayız. Geleceğin haberciliği artık tamamen internet üzerinden olacaktır. Bu nedenle iki yıllık sürede 43 usta gazeteci üyemiz sitelerinde yaptıkları haberler ile yaklaşık 700 bin takipçiye ulaşmış böylece sosyal medya mecrasında da çok etkili olmuştur. Başarılı internet haber sitesi yöneticiliği ve gazetecilik yapan üyelerimizi kutluyorum” dedi.
Şehitoğlu, Mersin İnternet Gazeteciler Cemiyeti’nin 5 Ocak 2023 yılında 3. yaşını kutlayacaklarını da bildirdi.