MTSO Meclis Başkan adayı Yasemin Taş, Mersin’in; lobi gücüne sahip, yetkin ve etkili bir MTSO yapısına ihtiyacının belirgin olarak hissedildiğini belirterek,’ Bu ihtiyacın odağında yer alan ve 41 sektörü temsil eden meclisin, kentin ortak çıkarları doğrultusunda nitelikli girişimci ve savunucu kimliğe kavuşmasını amaçlıyoruz.’ dedi.
Meclis Başkanlığına adaylığını koyması üyeler ve Mersin kamuoyunda sempati ile karşılanan Yasemin Taş, görevi devralmaları halinde ortak akıl ile şehrin lobi gücünü artırmak birincil öncelikleri olduğunu vurguladı.

Dünyadaki yeni nesil ticaret ve sanayi anlayışının çok daha rekabetçi, bilgi yoğun ve yüksek katma değerli bir yapıya dayandığını ifade eden Taş, Meclis Başkanı seçilmesi halinde yapacaklarını da sıraladığı açıklaması şöyle:

“-Ortak akıl ile şehrin lobi gücünü artırmak birincil önceliğimiz.
-Bu kapsamda ilk işimiz Meclis Akademisini kurmak olacak. Böylece, meclis üyelerimizi eğitimlerle yetkin ve etkili birer kent savunucusu olarak konumlandıracağız.
-Ekonomik gelişmeleri yakından takip ederek, kentimizin gündemindeki sorunlarda, çözümün parçası olmaya önem göstereceğiz.
-Bütüncül bir yaklaşımla, entegre sektörlerin bir araya geldiği, inovatif bakış açısıyla çalışan etkili platformların kurulmasına öncülük edeceğiz.
-Kent dinamikleri ile diyalog ve kolektif çalışma ortamlarını oluşturacağız.
-İnisiyatif alan, çözüm üreten, aktif, yapıcı ve yönlendirici bir meclis ile Mersin’in
ekonominin lider şehirleri arasındaki konumunu güçlendireceğiz.
-Hep birlikte MTSO’nun tüccar ve sanayicilerinin gücüne güç katmak için
4 yıllık çalışma planımızla, meclis yönetimi ve organizasyonunun tamamında şeffaf olacağız.”

MTSO seçimlerinin Mersin için en güzel şekilde sonuçlanmasını temenni ettiğini da belirten Taş, “etkili ve yetkin bir Meclis için Meclis Başkanlığına adayım. Tüm meclis üyelerimizin oylarını istiyorum” dedi.