Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkan ve Yönetim kurulu seçimi yapıldı. 3 liste ile gidilene seçimde yüzde 1'lik hisse ile başka meslek grubundan başkanlığa aday olan Ayhan Kızıltan, kendi oyu ile rakibi Alper Gürsoy'u geçerek başkanlık ipini göğüsledi. Kızıltan'ın yüzde 1 hisse ile temsil ettiği şirketin sahiplerinin Alper Gürsoy'un listesinde yer almaları Kızıltan'ı gelecek endişesine düşürdü.
Alper Gürsoy, Hakan kayacı ve Ayhan Kızıltan'ın yarıştığı seçimlerde 152 üyeden 44'ünün oyunu alan mevcut başkan Ayhan Kızıltan başkanlığını garantiledi. Rakibi Alper Gürsoy ise 43 oy alarak, Kızıltan'a koltuğu bıraktı. Hakan Kayacı 27 oyda kaldı. 1 oy da geçersiz sayıldı.
'Kendi meslek grubunda seçim kaybetti ama 1 oyla oda başkanlığı koltuğunu elde etti.' yorumları yapılan Ayhan Kızıltan'ın, yüzde 1'lik hisse aldığı şirketin sahibinin Alper Gürsoy'un listesinde yer alması, 'Kızıltan, bu şirketten azledilecek. Başkanlığı düşecek!' şeklinde düşünceler seslendirilmeye başlandı.
Meclis Başkanlığı seçimleri ise, saat 17.00 itibari ile oy kullanımının tamamlanmasının ardından sandıkların açılacağı bildirildi.