Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer tarafından açılışı gerçekleştirilen Halkkent Sosyal Yaşam Merkezi, vatandaşlarını beğenisini kazandı.
Açılışı yapılan merkez, öğrencisinden emeklisine, iş arayıp istihdamda yer almak isteyen vatandaşlardan minik kreş öğrencilerine, farklı alanlarda verilen kurslarla kendisini geliştirip meslek edinmek isteyen Mersinlilerden çocuklarını kurs merkezine gönderen velilere kadar, toplumun tüm kesiminin takdirini topluyor. Özellikle öğrenciler, güler yüzle hizmet aldıklarını ve çok güzel bir eğitim gördüklerini ifade ederken, kursiyerler kursların ücretsiz olmasının öneminden bahsetti. Veliler de merkezin güvenilir olmasından dolayı yaşadıkları mutluluğu aktardı.
Merkezin içerisinde yer alan kurs merkezinde sınava hazırlanan öğrencilerinden Esma Nur Dündar, “Hocaların ilgisi gerçekten çok güzel ve donanımlılar. Ücretsiz bir kurum olmasına rağmen, bize onu hiç yansıtmıyorlar. Herkes bize karşı güler yüzlü. Çok güzel bir eğitim görüyoruz. Her gün keyifle geliyorum. Abim de YKS grubu öğrencisi olarak belediyenin dershanesinde okumuştu ve üniversite kazanmıştı. Dershaneler gerçekten çok pahalı. Açık öğretime geçmiştim. Başka bir dershaneye gidemezdim. Evde okumak zorunda kalmıştım. Burası açıldığı zaman gerçekten çok mutlu oldum. Ailemin üzerindeki bir yükü de kaldırmış olduk” diye konuştu.
YKS grubu öğrencilerden Umut Özkan ise Halkkent’te açılan merkezin kendileri için çok yararlı olduğunu belirterek, “Duyduğumuzda çok sevindik. Geldik, kayıt yaptırdık. Bize sunulan bu imkanları değerlendirmeye çalışacağız. Burada ücretsiz bir şekilde, özel yerlerde sunulan imkanlardan bence kat kat daha fazla imkan sunuluyor. Gayet memnunuz” diye konuştu.
Öğrencilerden Şeyma Özpekmezci, merkezde verilen destekle liseye hazırlandığını söyledi. Özpekmezci, “Derslerimiz çok iyi gidiyor. Her koşulda öğretmenlerimiz bize destek veriyor. Derslerimizde de çok iyi ilerliyoruz. Okuldan da geri kalmıyoruz. Hem eğitime katkı veriyorlar, hem gençlerin gelişimine katkı veriyorlar. Bu hem ülkemiz için, hem de Mersin’imiz için çok değerli bir durum bence” ifadelerini kullandı.
Emekli evinden faydalanan Ethem Türk de bu imkanın kendilerine sunulmasından dolayı mutlu olduklarını söyleyerek, “Buraya gelip kitap okuyabiliyoruz, televizyon seyredebiliyoruz, çayımızı ve kahvemizi içebiliyoruz. Tüm emeklilere tavsiye ederim. Böyle bir tesisi bize kazandırdığı için Belediyemize çok teşekkür ediyoruz. Daha iyisi nasıl olabilir ki? Tüm emeklileri Emekli Evi’ne bekliyoruz” şeklinde konuştu.
MERCEK’te Hasta ve Yaşlı Öz Bakımı Kursu’na gelen 32 yaşındaki Çağdaş Şahin de “Başta inanmadık. Sadece taziye evi gibi biliyorduk, ama daha kapsamlı daha geniş bir kursmuş. Bunu öğrendiğimiz için çok mutlu olduk. İngilizce, makyaj, yaşlı bakım kursu var. Biz tercihimizi yaşlı bakım kursundan yana kullandık. Hiçbir ücret ödemedik. Direkt başvurduk. En kısa sürede dönüş sağladılar. Ücretsiz olması beni çok şaşırttı ve şu ana kadar almış olduğumuz eğitim de kaliteli. Hocalar, görevliler çok yardımcı oluyorlar” dedi.